Showcase festival Left Of The Dial afgelast

  • woensdag 14 oktober 2020
  • Willem de Waard

Zoals verwacht is het Rotterdamse festival Left Of The Dial na de persconferentie van gisterenavond afgelast. De 3e editie van het festival zou 16- & 17 oktober plaatsvinden in de Maassilo. Door de verscherpte maatregelen rond COVID-19 is het onmogelijk het festival te laten doorgaan.

Het persbericht van de organisatie laat de grote teleurstelling spreken.  

We zijn er kapot van. Het was misschien tegen beter weten in, maar we hebben heel lang geloofd dat we Left of the Dial ook in deze tijd op een veilige manier zouden kunnen organiseren. Nu er op het allerlaatste moment toch weer nieuwe maatregelen zijn gekomen, kunnen we niet anders dan het festival cancelen.  Kaarthouders krijgen zo snel mogelijk bericht over de mogelijkheid om hun geld terug te krijgen.

Zenuwslopende periode

Met het stopzetten van het festival komt er ook een einde aan een lange, zenuwslopende periode. Natuurlijk, gezondheid voor alles en er zijn veel belangrijkere zaken in het leven, maar voor ons was het festival een baken van licht in een gitzwarte tijd. Iedereen die aan Left of the Dial meewerkt, doet dat uit een diepgewortelde liefde voor muziek. Dat wij vanaf maart ons normale werk van concerten organiseren amper meer hebben kunnen uitvoeren, is ons zwaar gevallen en wat was het fijn dat we met Left of the Dial bezig konden zijn. Al was het elke dag spannend, zeker de afgelopen weken, of al dat werk niet voor niks zou zijn.

Hobbelpaarden

Het was een geweldig festival geworden. We zijn nog steeds bijzonder trots op de line-up. We hadden jullie niet alleen graag de bands laten zien, maar ook de zeven zalen van de Maassilo. Dat iedereen tijdens de optredens moest zitten, daar konden we prima mee leven. Dat staat nu eenmaal in het protocol. Maar er staat nergens waaróp je dan moet zitten. En dus hadden we een zaal met rolstoelen, een zaal met hometrainers en zelfs een zaal met alleen maar hobbelpaarden. Het was echt spectaculair geworden. Het heeft niet zo mogen zijn. Op dit moment kijken we naar de mogelijkheid om alsnog wat live-sessies op te nemen, zodat we jullie toch nog wat kunnen laten zien van de line-up. Of dat gaat lukken? We weten het echt niet. Zodra we daar ook maar iets zinnigs over kunnen zeggen, zullen we het direct doen. We gaan nu eerst ons verdriet verdrinken en dan gaan we gewoon weer aan de slag.

Bedankt!
Voor nu rest ons niks anders dan iedereen die meegewerkt heeft aan Left of the Dial te bedanken. Alle bands, de vrijwilligers, de technici, de productie- en barmensen, maar vooral ook alle kaartkopers; bedankt voor enorme enthousiasme en voor het vertrouwen om tot op het laatste moment te geloven dat Left of the Dial gewoon zou gaan gebeuren. Het was ons toch maar mooi bijna gelukt!

Afgelopen zaterdag 10 oktober sprak Minke Weeda van Rotown tijdens het programma Zwaardvis van Radio Capelle nog de hoop uit dat het evenement doorgang zou kunnen vinden. Dat is dus ijdele hoop gebleken.
http://radiocapelle.nl/podcasts/4318-vooruitblik-showcasefestival-left-of-the-dial-maassilo/

De organisatie heeft inmiddels een nieuwe datum vastgesteld voor 2021. De aankondiging daarvoor laat duidelijk zien hoe men over het jaar 2020 denkt. De eerste bands hebben zich reeds bereidt gevonden naar Rotterdam te komen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 14 oktober 2020