Lifeline: officiële soundtrack van Pink Ribbon’s Oktober Borstkankermaand

  • zaterdag 10 oktober 2020
  • Lars Wijnhoven

Een paar weken geleden kwam de single "Lifeline" binnen als track van de week bij Radio Capelle. Een bijzondere steunbetuiging in oktober, de maand tegen borstkanker. Pink Ribbon heeft er met dit nummer een official anthem gekregen en betekent letterlijk: Iemand die zijn hand uitreikt naar de persoon met kanker en zegt: ‘op mij kan je steunen. Je bent niet alleen’”, aldus zangeres Amber Gomaa. Ook in de provincie Zuid-Holland, waar Capelle onder valt, zijn in 2019 meer dan 3000 gevallen van borstkanker geconstateerd en die aantallen zijn in de afgelopen jaren alleen maar verdubbeld. Ruim 1 op de 7 vrouwen krijgt hiermee te maken.

Luister ook: "Zangeres Amber Gomaa vertelt over officiële Pink Ribbon Anthem Lifeline"


"Ik zie jouw strijd en ben er onvoorwaardelijk voor jou bij elke stap die je neemt. Ik blijf dichtbij je en ga niet weg totdat je hier doorheen bent”. Producersduo THNDR creëerde in samenwerking met Amber Gomaa en Rico Dean voor Pink Ribbon de anthem van Oktober Borstkankermaand. De single ‘Lifeline’, die op 24 september 2020 uit kwam via ADA/Warner, hoor je onder alle Pink Ribbon reclame-uitingen en haakt perfect in op de kracht van het actiestatement: steun, medeleven en saamhorigheid.

"Het moest een nieuwe reclame voor Pink Ribbon worden met een muziekje eronder. Maar de producer, Max, zei: "We kunnen hier ook gewoon een vette track voor maken!"  


Het thema van de Oktober Borstkankermaand 2020 is ‘naasten'. “ ‘Lifeline’ betekent letterlijk een ‘a thing on which someone or something depends or which provides a means of escape from a difficult situation’. Ofwel in dit geval: een dierbare die zijn hand uitreikt naar de persoon met kanker en zegt: ‘op mij kan je steunen. Je bent niet alleen’”, aldus zangeres Amber Gomaa.

"Het maken van deze track is helemaal Pro Bono. Wij hebben dit gratis gedaan en hoe meer het liedje bekeken en gestreamt wordt, hoe meer opbrengsten voor Pink Ribbon!"


Iedere stream of hit op Youtube draagt bij aan opbrengsten voor Pink Ribbon. Door te luisteren of te kijken doneer je al voor onderzoek tegen borstkanker.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 oktober 2020