Capelse buurtbus rijdt weer vanaf 5 oktober

  • vrijdag 2 oktober 2020
  • Sjoerd de Graaff

De Capelse buurtbuslijnen 606 en 607 rijden vanaf maandag 5 oktober weer hun gebruikelijke routes. De buurtbussen reden de afgelopen weken niet, omdat de RET naar aanleiding van een TNO-onderzoek wilde toetsen of de busjes voldoende zijn uitgerust om verantwoord te rijden in tijden van corona. Inmiddels is duidelijk dat de kuchschermen goed werken en er verantwoord gebruik kan worden gemaakt van de buurtbussen in Capelle.

De dienstregeling wordt, omdat er minder chauffeurs beschikbaar zijn, tijdelijk aangepast. Bus 606 rijdt een keer per uur zijn vaste route en bus 607 rijdt eens per twee uur zijn vaste route. De buslijnen vertrekken vanaf halte Capelsebrug laag.

“Ik ben heel blij dat de buurtbussen weer gaan rijden in Capelle”, zegt wethouder verkeer en vervoer Maarten Struijvenberg. “Ze voorzien in een behoefte en er wordt veel gebruik van gemaakt. Het is goed dat OV-NL onderzoek heeft laten doen naar de werking van de kuchschermen in de bussen en dat de RET vervolgens alle buurtbussen heeft geïnspecteerd naar aanleiding van de onderzoeksresultaten. De buurtbussen in Capelle blijken geschikt, zodat niets ons in de weg staat weer te gaan rijden.”

Welke route en wanneer rijdt de buurtbus?
Bus 606 rijdt tussen 7.10 uur en 15.30 uur vanaf Capelsebrug-laag door Kralingseveer, Capelle- West en ’s Gravenland weer terug naar Capelsebrug. Bus 607 rijdt vanaf Capelsebrug-laag door Kralingseveer, Capelle-West, ’s Gravenland, Middelwatering en Oostgaarde naar Schollevaar en weer terug. De bus rijdt deze route vanaf 07.42 tot 16.19 uur. Van 16.21 tot 18.19 uur rijdt de 607 alleen tussen Capelle-Centrum en Schollevaar.

Reis alleen als dat echt nodig is. In al het openbaar vervoer moet iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen. Dat is verplicht. In de buurtbussen is gelet op de coronamaatregelen plek voor maximaal 4 passagiers. Heeft u coronagerelateerde klachten? Maak dan geen gebruik van het openbaar vervoer. Ook niet van de buurtbus. Blijf thuis en laat u testen.

Foto: Jan Kok

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 2 oktober 2020