Week tegen eenzaamheid: eerste bijeenkomst

  • vrijdag 2 oktober 2020
  • Sjoerd de Graaff

Maandagmiddag 28 september vond in het kader van de week tegen eenzaamheid tijdens een high tea de eerste bijeenkomst plaats. Ouderen uit diverse wijken in Capelle kwamen bij elkaar en spraken onder leiding van ouderencoach Esther Schouten en buurtcoach Jacqueline van Gent over COVID-19 en wat de coronacrisis met hen doet.

De impact van bijvoorbeeld het niet kunnen zien van familie tot zelf geen familie of vrienden meer hebben is groot en zorgde voor emotionele reacties. Het er samen over praten was fijn en onderstreepte het belang van een sterk netwerk in de buurt, daar waren alle aanwezigen het over eens. Na dit gesprek kwamen de assistent-ouderencoaches Lientje Christian en Judith Veltstra met een spel waarbij gevraagd werd naar ieders geboorteplaats. De overeenkomst was dat iedereen uit Rotterdam kwam en na anekdotes samen te delen waren opeens vakanties en reizen onderwerpen van gesprek. Het was een hele leuke en ontspannen middag waarbij aan het einde mensen gezellig, op gepaste afstand van elkaar, in gesprek raakte.

Project Alleen is maar Alleen
Het project Alleen is maar Alleen koppelt individuele maatjes aan ouderen. Samen kunnen zij activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld wandelen, sporten of de bibliotheek bezoeken. Verder organiseert Welzijn Capelle groepsbijeenkomsten waarbij thema's zoals rouw, verlies en hoe weer plezier te krijgen in het leven, centraal staan. Door anderen te ontmoeten breidt hun kennissen/vriendenkring uit. In eerste instantie start het project in de wijken Schollevaar en Schenkel. Meedoen als maatje? Of behoefte aan een maatje? Laat het weten aan de ouderencoaches, bel naar 010 707 49 00.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 2 oktober 2020