Week Tegen Eenzaamheid van start

  • vrijdag 2 oktober 2020
  • Sjoerd de Graaff

Wethouder Marc Wilson heeft donderdag 1 oktober de Week Tegen Eenzaamheid geopend. Het was de bedoeling dat de leden van de Alliantie ‘Samen Tegen Eenzaamheid’ bij elkaar kwamen bij de Jeu de Boules-afdeling van KCC voor een feestelijke start. Helaas kon dat door de nieuwe coronamaatregelen niet doorgaan. De Alliantie bestaat uit 30 Capelse organisaties die samenwerken om eenzaamheid tegen te gaan.

De Alliantie ging eerder dit jaar van start, maar vanwege het coronavirus kon de aftrap op 8 april ook al niet doorgaan. Ze stelden samen het plan van aanpak ‘meer samen – minder eenzaam’ op om eenzaamheid onder jeugd en ouderen te voorkomen. Wethouder Marc Wilson zette een handtekening onder het plan van aanpak.

Wethouder Marc Wilson: “De afgelopen maanden zag ik talloze initiatieven voorbij komen. Ik denk dat Corona ons erop heeft gewezen hoe belangrijk het is om elkaar te ontmoeten, om te kijken naar elkaar en er voor elkaar te zijn. Vandaag ondertekende ik het plan van aanpak. Hierin willen we met concrete acties eenzaamheid voorkomen, doorbreken en het eenzaamheidsvirus aanpakken.”

Week tegen Eenzaamheid
Uit de Capelse bewonersenquête blijkt dat 16% van de Capellenaren uit alle leeftijdsgroepen zich eenzaam voelt. In de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober staan ontmoeting en verbinding centraal. Capelse organisaties maken zich de hele maand oktober sterk tegen eenzaamheid. Op capelleaandenijssel.nl/eenzaamheid is meer informatie te vinden, zoals tips om eenzaamheid aan te pakken en te voorkomen en een overzicht van ontmoetingsactiviteiten. Een mooie start is de introductie van wandelroutes per wijk, langs de hotspots waar je elkaar kunt ontmoeten. Op vrijdag 2, maandag 5 en woensdag 7 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur – vinden bij deze hotspots allerlei activiteiten plaats voor jong en oud. Moeilijk ter been? De MAX Mobiel rijdt mee met de wandeling. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Foto: Jan Kok

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 2 oktober 2020