Capelle zet veteranen in het zonnetje

  • vrijdag 2 oktober 2020
  • Sjoerd de Graaff

Burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel heeft donderdag 1 oktober een aantal veteranen in de stad een attentie bezorgd. Dat gebeurde in het kader van de lokale Veteranendag. Door de coronamaatregelen gaat de traditionele bijeenkomst, dit jaar op 1 oktober, niet door.

De gemeente wilde deze dag niet zomaar voorbij laten gaan en heeft alle veteranen in Capelle een pakket bezorgd. Burgemeester Oskam: “Helaas gaat de traditionele dag niet door, maar ik wil de veteranen op een andere manier in het zonnetje zetten en ben persoonlijk bij een aantal langs geweest en een attentie bezorgd. Ik ben dankbaar voor hun inzet. Veteranen die in het verleden actief zijn geweest en er mede voor hebben gezorgd dat we al 75 jaar in vrijheid leven. Maar ook voor hen die op dit moment nog actief zijn in een missie. Vrede en veiligheid lijkt zo vanzelfsprekend, maar is dat helaas niet. Ze hebben hun eigen belang opzij gezet om een groter belang te dienen.”

Normaal gesproken is de Veteranendag in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Deze dag wordt georganiseerd door de gemeente Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel. De lokale Veteranendag staat volgend jaar gepland op 4 november 2021

Foto: Jan Kok

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 2 oktober 2020