Raadsvergadering op Radio Capelle

  • maandag 28 september 2020
  • Sjoerd de Graaff

Op maandagavond 28 september is er een reguliere gemeenteraadsvergadering in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, rekening houdende met de anderhalve meter afstand. De vergadering zal worden uitgezonden op Radio Capelle. 

Gemeente Capelle meldt op de website: "De gemeenteraad wordt in de raadzaal van het gemeentehuis gehouden. Deze zaal is groot genoeg om de richtlijnen van het RIVM goed op te kunnen volgen. We houden rekening met de 1,5 meter afstand en dat betekent dat er minder mensen in de vergaderzaal aanwezig kunnen zijn. Niet alle raadsleden zitten in de raadszaal. Sommige raadsleden volgen de vergadering in andere zalen van het gemeentehuis. Daarnaast werken we zoveel mogelijk met aparte in- en uitgangen en wordt er bij wisseling van sprekers extra schoongemaakt. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de gemeenteraad veilig kan vergaderen."

Ook meldt de gemeente dat er weinig plek is voor publiek bij de vergadering. "Er zijn zeer beperkte plaatsen voor publiek, vanwege de 1,5 meter afstand. Daarom vragen wij u om de vergaderingen vooral thuis online vanuit uw luie stoel te volgen".

Vanaf omstreeks 19:30 / 20:00 worden de eerste schakelingen naar de raadszaal gedaan. Om 19:30 start er een actualiteitenraad over coronasneltesten voor leerkrachten op Capelse scholen. Daarna zal omstreeks 20:00 de reguliere raadsvergadering starten, die integraal te volgen is op Radio Capelle.

Radio Capelle is te beluisteren via 105.3FM in de ether, via de digitale kabel en online via radiocapelle.nl.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 september 2020