Stonerrockband Cirrus Minor in Zwaardvis 03 oktober

  • woensdag 23 september 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 3 oktober is de uit Groningen afkomstige stoner rockband Cirrus Minor te gast in de uitzending van Zwaardvis. De band is ook geselecteerd voor de uitgestelde Popronde die komend voorjaar gaat plaatsvinden. De Popronde organiseert momenteel onder de noemer Popronde Poppodium pre-party een preview tot eind november waarbij allerlei gerenommeerde poppodiums aangedaan worden. In dat kader is Cirrus Minor op zondag 4 oktober te zien in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen.    

Een aantal jaren gelden dachten de bandleden dat het tijd werd voor een nieuw heavy gitaargeluid. Kevin Bos (gitaar/vocals), Bram Vink (bass/backup vocals) en Lars Spijkervet (drums/backup vocals) hielden van iets meer dan vlammende stoner en bands als Triggerfinger, Them Crooked Vultures en Queens of the Stone Age en die richting vonden middels Cirrus Minor. De Groningers stelden zich destijds voor met een eerste single 'Poison' en daarbij werd een opvallende, in nineties-sferen gestoken video gemaakt.

Volgens weerman Gerrit Hiemstra maakten de weersomstandigheden de geboorte van Cirrus Minor mogelijk: “In de verte aan de horizon van het Groninger land pakken wolken zich samen, geleid door een klein, onheilspellend vederwolkje. De voorspellingen zijn fuzz, stomende ritmes met kans op donderende drums.” Cirrus Minor komt niet helemaal als donderslag bij Groningse hemel. De leden zijn namelijk geen onbekenden qua stevige gitaarmuziek. Zo is Kevin Bos ook de frontman van de Eenumse rockers The Movement, speelt Bram Vink ook bij Marble Heart en The Phrases en kennen we Lars Spijkervet onder meer van zijn project Sputnik 9 en als drummer van de Gelderse rockers Automatic Sam.

Sinds de release van hun eerste EP in 2018 won het trio de Popgroningen Talent Award, stonden zij in het voorprogramma van Karma to Burn en speelden zij op verschillende festivals waaronder Bevrijdingsfestival Groningen, Kadepop en Eurosonic. Daarnaast bereikten zij ook de finale van de Grote Prijs van Nederland en zijn ze nu dus onderdeel van de jaarlijkse Popronde.

 

Onlangs verscheen van Cirrus Minor de meest recente single Fractalized. 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 23 september 2020
Geen andere berichten van 2020-09-23 gevonden.