Lucky Blue wint de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020

  • zaterdag 19 september 2020
  • Lars Wijnhoven

De band Lucky Blue is zaterdagavond de grote winnaar geworden van de Grote Prijs van Rotterdam. Eerder was de band al te gast tijdens een uitzending van Zwaardvis op Radio Capelle. De andere genomineerden Philippine, Willem ’t Hart, Dragonfruit en The Frontiers streden naast Lucky Blue in de finale tegen elkaar om de titel. Zij moesten in 20 minuten de jury en het publiek thuis overtuigen. De unanieme Jurywinnaar in de categorie Bands is nu dus geworden...Lucky Blue! De Publieksprijs ging naar de act die de meeste stemmen wist te verzamelen tijdens de livestream, in dit geval naar The Frontiers!

Luister ook: "Nieuwe sensatie Lucky Blue uit Rotterdam te gast in Zwaardvis"


Vier ruwe diamanten stevig in de Rotterdamse grond met hun klauwen uit de mouwen die een zaadje in de zuidelijke streek van het land willen planten. De Rotterdamse ‘Happy Go Lucky’ indierock band Lucky Blue spettert van elk podium! Beide Jurywinnaars hebben met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy, een abonnement op Meet The Pro voor 2 personen voor een jaar en coaching bij de Popunie gewonnen!

"Ze spelen als jonge honden, alles is organisch en we zijn als jury erg benieuwd waar de songwriting toe leidt!"
Aldus de jury over Lucky Blue


Rotterdam Music Awards

Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards vindt later dit jaar plaats.
 
Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Popunie kijkt trots terug op de eerste drie finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, die in dit door corona getroffen jaar tóch nog hebben kunnen plaatsvinden. Vanwege de Covid-19 maatregelen zijn de finales, die dit jaar weer plaatsvinden in één groot finaleweekend in september, te volgen via een livestream.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 september 2020