Geen Sinterklaas intocht in Capelle, organisatie onderzoekt andere mogelijkheden

  • donderdag 17 september 2020
  • Youp Kruithof

De traditionele Sinterklaasintocht in Capelle gaat dit jaar niet door. Dat laat de organisator donderdag na een gesprek met de gemeente weten. Wel is de organisatie andere mogelijkheden aan het onderzoeken om de Capelse kinderen toch een Sinterklaasfeest te geven.

Door de coronacrisis zal de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Capelle dit jaar niet doorgaan. "Het is een onmogelijke taak om drie- of vierduizend personen die naar de intocht komen kijken uit elkaar te houden", aldus Leo Snijders van de organisatie. Ook zal het strooigoed dit jaar in Spanje blijven.

Andere scenario's 
Ondanks de tegenslag is de organisatie wel bezig met het uitwerken van andere scenario's. "Sinterklaas zou op 4 november per boot kunnen aankomen en na tien dagen in quarantaine te zijn geweest zou de goedheiligman twee shows kunnen geven in het Isala Theater", speculeert Snijders. Op vrijdag 18 september gaat de organisatie met het Isala Theater om de tafel.

Oranje Pieten
Naast de traditionele Piet zal er dit jaar wellicht ook een oranje Piet mee kunnen komen vanuit Spanje. "Sinterklaas komt tenslotte uit een oranje gebied", grapt Snijders. Vorig jaar liepen er naast de traditionele Piet ook de roetveegpiet mee.

Beluister hier het interview met Snijders.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 september 2020