Brabantse band Nouveau Vélo in Zwaardvis 12 september

  • woensdag 9 september 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 12 september heeft het programma Zwaardvis van Radio Capelle de huidige aanvoerders van de indie-xl chart telefonisch te gast tijdens de 950ste editie van het alternatieve muziek- en informatieprogramma. Het is niet voor het eerst dat ze te horen zijn tijdens het programma. Januari 2015 waren ze ook al eens te gast toen ze op het Eurosonic-Noorderslag festival in Groningen stonden.

De Noord-Brabantse groep Nouveau Vélo uit het plaatsje Laarbeek heeft de afgelopen maanden niet stil stil gezeten. Met enige regelmaat werden nieuwe singles uitgebracht. Het trio heeft reeds een EP en twee albums op zijn naam staan en is bezig met een volgende langspeler.

Bogland is de naam van het nieuwe album en Matryoshka was daar afgelopen juni de eerste single van. Matryoshka gaat over je anders voordoen dan je eigenlijk bent. ‘Hide yourself away. (…) Stay in disguise.’ Het is lekkere frisse tempo-indie met een glansrol voor de gitaar. Voor de backing vocals kreeg Nouveau Vélo nog de hulp van de Nederlands/Kroatische pop en  folkzangeres Marina Tadic. De single steeg in no-time naar de hoogste positie van de indie-charts. Onlangs verscheen de bijbehorende videoclip waarin we de bandleden een gevel van de kringloopwinkel in Eindhoven zien behangen om de ontstane plaat als een ware backdrop te gebruiken voor een optreden.

Ook de tweede single 'Waves' oogst veel lof en inmiddels voert de band, zoals gezegd de indie-chart wederom aan met deze allernieuwste single. De release van het 3e album 'Bogland' staat gepland voor 16 oktober en afgelopen week dropte ze ook nog maar even een derde single 'Different Dreams'.
https://nouveauvelo.bandcamp.com/?fbclid=IwAR2eoWFAcldY7CJT5QO9CFIirMv8S3ArVY5Rfd7mbNvKkqbl8TOSCX-OL6o

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 9 september 2020
Geen andere berichten van 2020-09-09 gevonden.