Roaming Lands in Zwaardvis 5 september

  • maandag 31 augustus 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 5 september heeft het programma Zwaardvis van Radio Capelle aandacht voor de band Roaming Lands. De band is geformeerd rond de Rotterdamse zangeres Romy Laarhoven en één van de vele bands die geselecteerd zijn voor de komende editie van de Popronde. 

In debuutsingle 'Never Nowhere' hoor je de inspiratie van jaren 70 bands als Fleetwood Mac, The Allman Brothers Band en Crosby, Stills & Nash. Maar ook hedendaagse voorbeelden als Jade Bird. De liefhebbers van Americana komen met de modernere sound van dit genre ruimschoots aan hun trekken. 

Zangeres Romy Laarhoven studeert aan de Codarts Popacademie in Rotterdam. De zangeres vertelt dat ze met Never Nowhere je in deze vreemde en soms eenzame tijd een hart onder de riem wil steken; ’Ik denk dat het heel belangrijk is om ons te beseffen dat we allemaal sterker zijn dan we denken. Iedereen voelt zich wel eens verdwaald en keuzes maken is moeilijk. Ik geloof dat als je de kracht en liefde die in je zit opzoekt en volgt, je tot veel meer in staat bent dan je denkt. Never Nowhere staat dan ook voor vrijheid, vastberadenheid en is een ode aan het individu.’

Roaming Lands bestaat uit 5 muzikanten met verschillende muzikale en persoonlijke verhalen maar met een gedeelde liefde voor Americana, een passie voor rootsy en oprechte songs. De band maakt organische en melancholische nummers. In een live-set hoor je 'authentieke ballads afgewisseld met stevige grooves die je terug in de tijd slepen met een hedendaagse mindset.
 
Met Romy Laarhoven op zang en akoestische gitaar, Rick Linzel op toetsen en zang, Pablo Sanchez op slide gitaar, Mo Bode op bas en Dirk Schonk op drums komen al hun verhalen samen. Dit jaar brengt Roaming Lands meerdere singles uit, die uiteindelijk worden gebundeld tot een EP. De debuutsingle is met producer Kees Braam (drummer bij Certain Animals en ex-toetsenist bij Pauw) opgenomen in de Deer Sound Studio in Rotterdam.

In de uitzending van Zaterdag 5 september ook interviews met de organisatie van de Popronde n.a.v. de Popronde Poppodium pre-party's en met de organisatie van de eerste editie van Palmboompjes Reggae Sunday dat zondag 6 september van 14.00-18.00 uur plaatsvindt aan de Boompjeskade in Rotterdam.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 31 augustus 2020