Twee drenkelingen op één dag bij Zevenhuizerplas, beiden overleden

  • maandag 10 augustus 2020
  • Thomas Bresser

Bij het strand van Nesselande in Rotterdam zijn maandag twee drenkelingen uit het water gehaald. Het gaat om een 7-jarige jongen en een 25 jaar oude man. De toestand van het 7-jarige jongetje is nog onbekend. De 25-jarige man is overleden.

Maandagmiddag rond 17.30 kwam de melding over de 7-jarige jongen binnen. Zeker een kwartier lag de jongen in het water. Door de hulpdiensten is de jongen plaatselijk gereanimeerd en vervolgens met spoed naar het Erasmus MC afgevoerd. Het is nog onduidelijk hoe de jongen in de problemen is geraakt. 

Om 20.45 werd er alarm geslagen over een 25-jarige man die in de problemen was gekomen tijdens het zwemmen.  De woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat aan het Algemeen Dagblad weten dat de  man voorbij de gele ballenlijn in de problemen is gekomen. De 25-jarige man werd op vrijwel de zelfde plek uit het water gehaald als de 7-jarige jongen een paar uur eerder. Brandweerlieden haalden de man uit het water. Reanimatie mocht niet meer baten. 

Update 
De 7-jarige jongen uit Den Haag die aan het eind van maandagmiddag uit de Zevenhuizerplas werd gehaald, is overleden. De jongen is daar na één kwartier uit het water gehaald en gereanimeerd. Daarna werd hij in kritieke toestand naar het Erasmus MC gebracht, waar hij vandaag is overleden. 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 10 augustus 2020
Geen andere berichten van 2020-08-10 gevonden.