Nijmeegse indieband Waltzburg in Zwaardvis 15 augustus

  • donderdag 6 augustus 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 15 augustus is tijdens het wekelijkse programma Zwaardvis bij Radio Capelle de Nijmeegse band Waltzburg te horen. Het is niet de eerste keer dat de band te horen is in het alternatieve muziek- en informatieprogramma. Ten tijde van de Popronde editie 2017 waren ze ook al eens te gast.

Waltzburg is een indieband uit Nijmegen die voorheen door het leven ging onder de naam Wolves Dressed in Sheep. Het gezelschap debuteerde vorig najaar met hun debuutalbum 'Cut the Wire' in poppodium Merleyn in hun thuisstad als onderdeel van hun najaarstournee. Na het succes van debuut-ep Latest News in 2018, met onder andere single ‘Neon’, en shows op onder andere Sziget en Noorderslag was dat een nieuwe stap in de ontwikkeling van de band. Ook stonden ze in het voorprogramma van Kensington in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Vier maanden lang werkte Waltzburg samen met producer Simon Akkermans (o.a. Bombay) aan nieuw  materiaal in Kytopia, Utrecht. Sinds de maatregelen tegen COVID-19 wat versoepeld zijn heeft Waltzburg ook al meerdere uitverkochte shows gespeeld in Dordrecht, Groningen, Utrecht en voor De Maand van De Live Muziek van 3FM in Lelystad. Daarnaast hebben ze binnen twee weken een show in Openluchttheater De Goffert in Nijmegen  uitverkocht, waar ze op 22 augustus zullen spelen.

De band zou dit jaar op Best Kept Secret Festival spelen, en gelukkig is die show nu ook bevestigd voor volgend jaar.  Het nieuwste wapenfeit 'Cleo' is inmiddels verschenen en trekt de nodige aandacht.

In dezelfde uitzending ook een interview met de directeur van Rotowns concertafdeling n.a.v. de laatste ontwikkelingen rondom het geplaagde Rotterdamse poppodium en met de initiatiefnemer van de actiegroep 'de muziekindustrie is er helemaal klaar mee'.  Zij gaan op zaterdag 29 augustus actie voeren in het park bij de Euromast tegen de 1,5 meter regelgeving en het meten met 2 maten. Doel van de actie is uiteraard aandacht vragen voor de bedreiging van de muzieksector nu er al geruime tijd geen festivals en concerten kunnen plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 6 augustus 2020