Interview organisatie Pleinbioscoop in Zwaardvis 8 augustus

  • maandag 3 augustus 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 8 augustus gaan we in het programma Zwaardvis bij Radio Capelle praten met de organisatie van Pleinbioscoop in Rotterdam. Ook zij hebben vanwege de corona maatregelen die gelden een aangepast programma.

Normaal gesproken is het Museumpark het decor voor Pleinbioscoop. Deze keer wordt uitgeweken naar de Wilhelminapier, naast Hotel New York,  waar tussen 12- en 30 augustus 19 films vertoont zullen worden. Dit gaat in samenwerking met LantarenVenster.    

De kaartverkoop voor pleinbioscoop is inmiddels gestart en ook de volledige programmering is bekendgemaakt. De tickets zijn alleen online verkrijgbaar.

Omdat gezondheid en veiligheid momenteel extra belangrijk zijn, vraagt de organisatie aandacht voor de coronamaatregelen en huisregels. Lees ze even door, voordat je je tickets boekt. Dan help je mee aan een veilige editie!

Het volledige programma van pleinbioscoop;
Wo 12 aug  Les Misérables
Do 13 aug  The Gentlemen
Vr 14 aug  Paradise Drifters
Za 15 aug  1917
Zo 16 aug  Bacurau
Ma 17 aug  Do the Right Thing
Di 18 aug  KINO presenteert
Wo 19 aug  Kapsalon Romy
Do 20 aug  The Kingmaker, Imelda Marcos
Vr 21 aug  The Lighthouse
Za 22 aug  Little Women
Zo 23 aug  Portrait de la jeune fille en feu
Ma 24 aug  Honey Boy
Di 25 aug  Little Joe
Wo 26 aug  Adam
Do 27 aug  Dolor y Gloria
Vr 28 aug  Martin Koolhoven presenteert
Za 29 aug  Queen & Slim
Zo 30 aug  Knives out

Afgelopen weekend werd al een voorproefje gegeven door het vertonen van twee films op het stadspodium in de Maasstad. Pleinbioscoop vertoont al films in Rotterdam sinds 1987. Ooit begonnen op het Schouwburgplein en later verhuisd naar het Museumpark. Tijdens de bouw van de parkeergarage aldaar werd het een paar jaar op de Lloydpier vertoont. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 augustus 2020