Rotown verplaatst concerten naar de Maassilo

  • maandag 3 augustus 2020
  • Willem de Waard

Het Rotterdamse poppodium Rotown heeft de mogelijkheid om een groot deel van de geplande concerten te verplaatsen naar de Maassilo. Alle concerten die voor het najaar in de agenda staan, kunnen worden doorgeschoven. Afhankelijk van de maatregelen vanaf september en of het voor de artiesten rendabel is.

In de nieuwsbrief van Rotown meldt het poppodium dat ze een oplossing hebben voor alle concerten die gepland staan voor dit najaar. De Maassilo dient als noodoplossing. Ze zijn wel afhankelijk van de regels in het najaar en of het voor de artiesten rendabel is om te touren. Met de 1,5 meter maatregel kunnen er maar 15 mensen in Rotown en daarom is het niet te doen om een concert te organiseren in het poppodium aan de Nieuwe Binnenweg, leggen ze hier uit.


In de grote zaal van de Maassilo is genoeg plek om de 250 man die we normaal gesproken in Rotown kwijt kunnen, geheel volgens het 1,5 meter-protocol te ontvangen. Alle concerten die voor het najaar in de agenda staan, kunnen worden doorgeschoven, maar of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren, kunnen ze nu helaas nog niet zeggen. Dat komt logischerwijs doordat op dit moment onbekend is welke regels er dit najaar zullen gelden. Daarnaast zijn ze ook afhankelijk van de artiesten zelf. Voor veel acts is de enige rendabele optie hun complete tour naar volgend jaar te verplaatsen. Per concert zal Rotown bekijken wat de mogelijkheden zijn. Het enige dat ze nu kunnen beloven is dat ze alle kaarthouders iets laten weten zodra dat kan. Nog steeds veel onduidelijkheid dus, maar toch, de kans dat we elkaar dit jaar toch nog gaan zien bij een concert is weer ietsje groter geworden.

De rest van de zomer wordt gebruikt om door te werken aan het programma van het najaar en dat van 2021, zodat ze - zodra het weer kan voor iedereen weer wat moois kunnen bieden.

Het showcasefestival voor alternatieve muziek, Left of the Dial, staat ook nog op de planning en daarover berichtten wij eerder, dat dit zeker doorgaat (zie elders op de site van Radio Capelle).  Als er voor 1 oktober nog steeds de maatregel van kracht is dat mensen 1,5 meter afstand moeten houden, wordt het georganiseerd in de Maassilo. Als dat niet hoeft, kijken ze naar een normale editie in 8 verschillende zalen in het centrum van Rotterdam.

Zaterdag 15 augustus is in het programma Zwaardvis van Radio Capelle een interview te horen met Minke Weeda. Zij is directeur van Rotowns concertafdeling. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 augustus 2020