Nesselande-strand té vol verklaard door politie

  • zaterdag 1 augustus 2020
  • Sjoerd de Graaff

Vrijdag 31 juli was een tropisch warme dag, aldus weerman Leen de Koning. Het warme zomerweer zorgde voor een enorme toeloop naar onder andere strand Nesselande. Die toeloop werd zo groot dat de politie en gemeente besloten tot maatregelen.

Zo werd de Sicilieboulevard afgesloten voor het doorgaande autoverkeer en riep de politie Rotterdam-Oost 's middags op niet meer naar het strand in Nesselande te komen. Verkeersregelaars leidden het verkeer hierbij om, wat resulteerde in een enorme drukte in de omliggende straten. Deze drukte zorgde op zijn beurt weer voor veel parkeerhinder van de bewoners in de wijk Nesselande. Naast autoverkeer waren ook met regelmaat de metro’s vol met badgasten met bestemming Strand Nesselande.

Niet alleen drukte op de wegen, ook een vol, misschien wel te vol, strand aan de boulevard van Nesselande, waarbij de inachtneming van de coronamaatregelen, zoals de anderhalvemeter-maatregel, niet altijd werd gerespecteerd. Dit ondanks de dringende oproep van de veiligheidsregio om op drukke plekken goed rekening te houden met de anderhalve meter afstand.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 1 augustus 2020
Geen andere berichten van 2020-08-01 gevonden.