Singer-songwriter Luka in Zwaardvis 8 augustus

  • donderdag 30 juli 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 8 augustus is tijdens de wekelijkse editie van het alternatieve muziek- en informatieprogramma Zwaardvis een interview te horen met Luka.

Lisa Lukaszczyk  zoals haar volledige naam luidt, is geboren in Kaapstad, opgegroeid in Rotterdam en vertaalt haar verhalen met haar band Luka naar eigenzinnige, dromerige pop. Eerlijk en persoonlijk, maar altijd herkenbaar en intrigerend.  Met haar kleurrijke stem en eerlijke liedjes schildert ze beelden die heel vertrouwd lijken. Zij is geïnspireerd door artiesten als Lianne La Havas, Feist en Bon Iver.

In 2018 verscheen debuut-EP ' Welcome, Generation Everything' Na meer dan 80 shows in Nederland (o.a. Motel Mozaique in Rotterdam en aftershow Elbow in Amsterdam), Duitsland, Hongarije (o.a. Sziget) en Italië stond vorig jaar in het teken van schrijven en opnemen van nieuwe muziek in de bekende Wisseloord Studio's.

Inmiddels is van haar nog te verschijnen debuutalbum 'First Steps of Letting Go' na 'Lost Today' en 'Same Song' een derde single verschenen met de titel 'Tiptoe'. Het nummer is geschreven is samenwerking met singer-songwriter Yori Swart, die bekend staat om haar warme en soulvolle stem, die perfect past bij die van Luka. ’Tiptoe’ gaat over de verleiding van een verlangen naar iets of iemand. De kunst is om ernaar te kijken zonder het blind vast te grijpen. In plaats van dat je ernaar handelt, laat je het enkel bestaan in je eigen fantasie. 'aldus Luka'.

De bedoeling is dat het album in de loop van september uitgebracht wordt gevolgd door een releaseshow.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 30 juli 2020
Geen andere berichten van 2020-07-30 gevonden.