De Hierdaagse van Cees Dortland levert veel geld op voor het goede doel

  • woensdag 29 juli 2020
  • Rob Nieuwveld

Cees Dortland, twee keer te gast bij Radio Capelle dit jaar tijdens de voorbereiding voor de Hierdaagse, heeft bij het alternatief voor de Nijmeegse Vierdaagse, de Hierdaagse, veel geld opgehaald voor het goede doel. Voor Stichting ALS werd het 1.187 en voor De Rozenburcht 677. Een fantastische prestatie.

"Je krijgt oog voor de natuur, het verfrist en je maakt je hoofd leeg" zei Cees Dortland bij Radio Capelle op 18 juli over wandelen, zijn grote hobby . Het zou dit jaar de 21e keer zijn dat Cees de Nijmeegse Vierdaagse liep. Door corona ging dat niet door en Cees 'zat in zak en as'. Stichting ALS kwam met het alternatief om thuis te starten en thuis weer terug te komen, de Hierdaagse. 

Afgelopen week liep Cees met zijn maatje Ruud, Marlieze en Annie vier dagen van elk 30 kilometer.  Zij deden de Krimpenerwaard aan, liepen door Hillegersberg, via De Kuip naar het centrum van Rotterdam en door verschillende Rotterdamse wijken. Steeds was De Rozenburcht aan de Nieuwe Laan bij het Slotplein het vertrek- en aankomstpunt.

Bij De Rozenburcht werden ze op de laatste dag, vrijdag 24 juli, met bloemen onthaald door bewoners, vrijwilligers en personeel van Aafje.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 29 juli 2020