Politieinvallen in Capelle, Rotterdam en wijde omgeving

  • dinsdag 28 juli 2020
  • Thomas Bresser

In verband met een langer lopend onderzoek heeft de politie dinsdagmorgen zeker vier invallen gedaan in Capelle, Rotterdam, Maasdam en Hendrik-Ido Ambacht. Hierbij zijn diverse aanhoudingen verricht.

Later op de dag zijn nog meer invallen gedaan door de politie eenheid Midden-Nederland waardoor het totaal op negen kwam. Bij de negen invallen zijn drie personen aangehouden. Volgens de politie maken de verdachten deel uit van een criminele organisatie die draait om de handel in verdovende middelen. Bij de invallen zijn naast drugs en grote geldbedragen ook veel waardevolle spullen gevonden.

Alle locaties liggen buiten de eenheid.Het gaat om woningen en bedrijfspanden in Eindhoven, Hendrik Ido Ambacht, Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Nieuwerkerk aan de IJssel, Heerjansdam, Moerdijk en Maasdam. De aanhoudingen betreffen een 36-jarige man uit Eindhoven, een 39-jarige man uit Maasdam en een 51-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht.

De invallen en de aanhoudingen horen bij hetzelfde onderzoek als waarvoor eind juni al tientallen invallen werden gedaan. Toen zijn verspreid over het land 11 personen aangehouden. In totaal zijn 3 laboratoria voor de productie van XTC, crystal meth en cocaïne ontmanteld. Daarnaast konden op basis van informatie uit het onderzoek op nog een aantal locaties elders in het land drugslabs worden ontmanteld. De relatie tussen die drugslabs en het lopende onderzoek wordt nog onderzocht. Ook zijn destijds vuurwapens, voorraden drugs en grote geldbedragen in beslag genomen. De politie kwam de handel op het spoor na recent onderzoek. 

Dat de politie de laatste maanden, dankzij onderzoek Lemont kon meelezen in de communicatie van verdachten, heeft daarbij erg geholpen. Ook bij de nieuwe invallen van 28 juli zijn veel goederen aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat onder meer om autoís, een motorboot, een jetski en een waterscooter. Daarnaast is een geldbedrag van zoín 160.000 euro gevonden en in beslag genomen. Tot slot werden duizenden xtc-pillen en een kilo amfetaminepasta in beslag genomen.

De recherche spreekt van een grote vangst en zegt dat het criminele netwerk en de handel in verdovende middelen een harde slag is toegebracht. In totaal zijn er nu 14 aanhoudingen gedaan. Verder onderzoek moet duidelijk maken wie voor welke feiten verantwoordelijk is.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 28 juli 2020