Gemeente Capelle beëindigt aanbesteding doelgroepenvervoer vroegtijdig

  • dinsdag 28 juli 2020
  • Thomas Bresser

De gemeente van Capelle heeft vroegtijdig de aanbesteding voor het doelgroepenvervoer beëindigt. Een nieuwe procedure wordt in gang gezet. In de aanbesteding werd onvoldoende rekening gehouden met de gevolgen van de coronacrisis. 

Er is geen rekening gehouden met alle gevolgen van de coronacrisis, toen de opdracht in de markt werd gezet.  De gemeente geeft aan dat dit op dat moment niet mogelijk was. Een paar maanden later is er meer bekend geworden over de impact van de crisis op het vervoer, het is noodzakelijk dat de eerste versie van de aanbesteding wordt ingetrokken en dat er op een later moment een gewijzigde versie wordt gepubliceerd. 

De aanbesteding is op 21 juni beëndigt en de gemeente streeft ernaar om op korte termijn de opdracht opnieuw te publiceren in een wezenlijke nieuwe vorm. De gemeente is nog aan het nadenken hoe dit gaat gebeuren. Voorstellen uit de markt zijn welkom. 

In 2019 werden meer dan 55.000 ritten gereden door het collectief aanvullend vervoer in Capelle aan den IJssel. Bij leerlingen veroer gaat het om zo'n 150 scholieren. Het vervoeren van en naar dagbesteding betrof vorig jaar 79 mensen. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 juli 2020