Gouds Poppodium So What organiseert concerten voor beperkt publiek

  • donderdag 23 juli 2020
  • Willem de Waard

Het podium So What in Gouda, het kernpoppodium en sociëteit voor jong en oud uit Gouda en wijde omgeving, organiseert tijdens de 1,5 meter samenleving concerten die toegankelijk zijn voor een beperkt publiek.  Op vrijdagen zijn er leuke concerten te zien, maar in een intieme sfeer. Er is plek voor 26 bezoekers per concert rekening houdend met de 1,5 meter. De zaterdagen zijn geopend als café inclusief mooi terras op eigen terrein.

Vrijdag 24 juli is is singer-songwriter Iris Penning te zien. Zij maakt Poëtische Pop. Daarnaast is ze stadsdichter van Eindhoven.Ze stond meer dan duizend keer op de planken waaronder in o.a. Paradiso, op Oerol, op festivals en in poppodia door heel Nederland en België. Ze deelde het podium met Spinvis en bracht drie platen en enkele singles uit die lovend werden ontvangen door de muziekmedia.Ze is een echte doe-het-zelver, die bijvoorbeeld haar eigen merchandise tassen met de hand naait en bedrukt, een lettertype maakte van haar handschrift, en een podcastreeks maakte in tijden van Corona. 

In Maart 2019 kwam naar derde plaat 'Liever vieze voeten'uit, die op menig radiostation en Spotifyplaylist te horen is. Vorig jaar won ze de Belgische Nekka-wedstrijd, waarna ze haar album opnieuw presenteerde, in Antwerpen. Ze is regelmatig te bewonderen op de Belgische podia.
www.irispenning.com

Vrijdag 31 juli
is het de beurt aan songwriter Banner. Grote, organische songs verweven met creative fingerpicking. Hij heeft in twee jaar tijd een onmiskenbare handtekening voor zichzelf gecreëerd. De dromerige indie-folk, die tot dusver op twee EP’s gevangen werd, leverde al ruim een miljoen streams op. Dit terwijl Banner. als support van o.a. Villagers, Newton Faulkner, Rhys Lewis en het soloproject van Tame Impala-drummer Julien Barbagallo langs enkele van de mooiste popzalen van Europa tourde.

Sinds de release van debuutsingle Compass in 2017 is Banner. niet meer weg te denken uit diverse internationale Spotify playlists. Muzikaal doet Banner. denken aan grootheden zoals Nick Mulvey, Fink, Ben Howard en John Martyn, veelal met zijn explosieve liveband op het podium. Na eindeloos touren door Nederland, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Italië en Engeland keerde Banner. in de winter van 2019/2020 terug naar de basis. In een speciale intieme duo set-up geeft hij met zijn gitaarwerk in de spotlight een voorproefje van zijn nieuwste werk.

Vrijdag 7 augustus komt Stephanie Struijk naar Gouda. Zij schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond.

In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. Het werden werkjes die gaan over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en de magie van geluksmomenten. Deze switch is haar goed bevallen en er kwamen meer liedjes in de moerstaal uit de pen gerold. Liedjes over haar geboortegrond, Limburg, en hoe het was geweest als ze daar was gebleven. De zin 'Zoek ik nou een plek met een tuintje en een hek, of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen' uit ‘Bijna thuis’ is kenmerkend voor haar troubadours leven. En Stephanie slaat met haar nieuwe theatertour ‘Vanaf toen’ weer een nieuw hoofdstuk open in het Nederlands. Ze gaat door waar ze gebleven was, soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan.De tickets voor de optredens in So What variëren van €5 tot €20 afhankelijk van de artiest en plaats die je koopt. Op de website van het podium is meer informatie te vinden over de optredens en toegangsprijzen.

So What is gevestigd aan de Vest 30 in Gouda.
www.so-what.nl

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 23 juli 2020