Geen Baroeg Open Air dit jaar

  • woensdag 15 juli 2020
  • Willem de Waard

De overheidsmaatregelen rondom Covid-19 hebben de organisatie van het jaarlijkse Rotterdamse festival Baroeg Open Air met pijn in het hart doen besluiten om de geplande 13e editie op zaterdag 12 september a.s. niet door te laten gaan en te verplaatsen naar zaterdag 11 september 2021. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

Onverantwoord

Hoewel de maatregelen op 1 juli versoepeld zijn, blijft de ‘social distancing’ regel van 1,5 meter (voor onbepaalde tijd) van kracht en moeten festivalbezoekers verplicht zitten. Daardoor is het voor de organisatie helaas niet mogelijk om het festival in 2020 op een verantwoorde manier op te zetten. Het zou een enorm financieel tekort tot gevolg hebben waardoor de continuïteit van het festival op de lange termijn ernstig in gevaar komt.

Capaciteit

Directeur/programmeur Leon van Rijnsbergen licht toe; “Uiteraard hebben we begrip en respect voor de huidige richtlijnen. In de praktijk werken die voor ons als organisatoren helaas ‘voor geen anderhalve meter’. Met deze regels komen we lang niet aan onze capaciteit van 10.000 bezoekers, maar kunnen we hooguit nog 2.500 bezoekers ontvangen. Terwijl de kosten gelijk blijven en we toch echt driekwart van onze capaciteit nodig hebben om die te dekken.

Sfeer
Op basis van de huidige maatregelen wordt het vrijwel onmogelijk om de veel geprezen sfeer van BOA te behouden. Van Rijnsbergen; “Als de bezoekers elkaar niet om de nek kunnen vliegen in een ‘moshpit’, maar ze op gepaste afstand van elkaar op een stoeltje moeten zitten, dan is dat funest voor de sfeer die men van ons kent. Reden te meer om het festival, met pijn in het hart, een jaartje uit te stellen.

BOA 2021
Het festival wordt verplaatst naar zaterdag 11 september 2021, reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Vrijwel alle acts, onder andere Napalm Death, Atari Teenage Riot, Tygers Of Pan Tang en Suicide Commando, hebben al bevestigd mee te verhuizen. Het festival vindt plaats van 12.00-23.00 uur in het Zuiderpark in Rotterdam. De organisatie ziet er naar uit om alle bezoekers weer onder normale omstandigheden te mogen ontvangen.

Over Baroeg Open Air
Baroeg Open Air is een jaarlijks festival dat wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het festival kenmerkt zich door de brede, underground programmering en ontspannen sfeer. Op zaterdag 12 september 2020 zou de dertiende editie hebben plaatsgevonden in het Zuiderpark bij Ahoy.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 15 juli 2020