Cor Schaatsbergen beoogd fractievoorzitter Leefbaar Capelle

  • dinsdag 14 juli 2020
  • Rob Nieuwveld

Raadslid Cor Schaatsbergen wordt de nieuwe fractievoorzitter bij Leefbaar Capelle, naar verwachting in september 2020. Oorzaak is het vertrek uit Capelle van de huidige fractievoorzitter Charlotte van Dorp.

"Ik vertrek vanwege de mooiste reden, de liefde, in september naar Tilburg", zei Charlotte van Dorp vandaag, gevraagd door Radio Capelle naar de reden van vertrek.  Van Dorp heeft dan 11 jaar in de Capelse politiek gefunctioneerd als raadslid, sinds 2018 in de rol van fractievoorzitter.

Cor Schaatsbergen is beoogd fractievoorzitter. "Zodra Charlotte haar ontslag heeft ingediend neem ik die positie over, gesteund door de fractie, met inachtneming van alle procedures die daarbij horen zoals goedkeuring door het bestuur." De verandering gonsde al even rond in de Capelse politieke gangen en gisteren tijdens de raadsvergadering maakte burgemeester Peter Oskam het publieke geheim een openbaar gegeven.

Voor de in te vullen plek binnen de fractie is het in de lijn der verwachting dat John Janson terugkeert in de fractie. Janson was al raadslid voor Leefbaar Capelle, vertrok in 2018 om wethouder te worden in Krimpen aan den IJssel. Afgelopen maand kwam aan zijn termijn als wethouder een einde. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 14 juli 2020
Geen andere berichten van 2020-07-14 gevonden.