singer-songwriter Etan Huijs in Zwaardvis 18 juli

  • donderdag 9 juli 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 18 juli is de Limburgse singer-songwriter Etan Huijs te horen tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle. Dit n.a.v. zijn meest recente werk 'The Doldrums' die hij 10 juli uitbrengt. Deze werd in de eigen thuisstudio opgenomen. Renee Wijnhoven van Clean Pete schreef de strijkers-arrangementen en speelde drie cellopartijen. Het is de eerste single van zijn in het najaar te verschijnen nieuwste album 'The Monochrome Veil'Etan werd geboren in Venray. Hij begon op z'n 17e met het maken van muziek, daarna groeide hij uit tot een redelijk bekende singer-songwriter in zijn genre. Hij reist met zijn muziek als een troubadour door het land. Naast zingen en gitaar spelen, houdt hij zich ook bezig met pub- en popquizzen en geeft hij workshops op basisscholen. Na de middelbare school koos hij niet, zoals verwacht voor een muziekopleiding, maar besloot hij een grafische en administratieve studie te gaan volgen. 

Op zijn zeventiende sloot Etan zich aan bij bandjes en gaf hij diverse optredens. Dit leidde er uiteindelijk toe dat hij in 2018 zijn eigen bedrijf kon oprichten en als fulltime zzp'er aan de slag kon gaan. Hij debuteerde in 2013 met de EP 'Pool Of Hearts' en bracht op regelmatige basis nieuw werk uit. Zo verscheen in 2016 het album 'The Battle Of Everything' en in 2017 de EP 'Curtain Call'. Eind 2018 verscheen zijn meest recente album 'The Secret Us' met zijn vijfkoppige band.  De onderwerpen die Etan bezingt  gaan over intolerantie, onbegrip en alles wat in de weg kan staan bij het vormen van een mening.  Hij is geïnspireerd door de muziek uit de jaren 60 en 70 waarbij o.a. Neil Young en Bob Dylan als zijn grootste inspiratiebronnen gelden.

Ook speelt hij in de R.E.M. tributeband Hi-Fi Adventures.

In de uitzending van zaterdag 18 juli maken we ook een rondje langs de platen- en CD-winkels. We bellen o.a. met Velvet Music Store om te vragen hoe zij de coronatijd doorbrengen. Hoe organiseer je het reilen en zeilen in een winkel tijdens de lockdown waarbij klanten 1,5 meter afstand in acht moeten nemen? En hoe zit het met de muziekverkoop? Komt er in deze tijd meer of minder nieuwe muziek uit en wat wordt er door klanten aangeschaft?     

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 9 juli 2020
Geen andere berichten van 2020-07-09 gevonden.