Nieuw project Someone van singer-songwriter Tessa Rose Jackson in Zwaardvis 11 juli

  • maandag 6 juli 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 11 juli is een interview te horen met singer-songwriter Tessa Rose Jackson tijdens de uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle. 

Tessa Rose Jackson is songschrijver, componist, producer, multi-instrumentalist, vocalist en visueel kunstenaar. Naast veelgevraagd componist voor films, series en commercials brengt de Amsterdamse eigen werk uit. Als kind van hippie-ouders debuteert ze onder haar eigen naam in 2013 met haar full length album (Songs From) The Sandbox. Een writer’s block en vier jaar later verschijnt er pas weer nieuw werk, deze keer onder de naam Someone. Daarmee brengt ze in 2018 de EP Chain Reaction en in 2019 de EP Orbit uit. Voor haar full length album Owls (2020) vroeg ze een bijdrage aan bij het Sena Performers Muziekproductiefonds. Haar aanvraag werd toegewezen.

Zij was negentien toen ze onder eigen naam begon als professioneel muzikant. Al snel was ze succesvol in Nederland. De jaren daarna werd ze volwassener en merkte dat haar muzikale smaak veranderde. Die sloot niet meer aan op wat ze eerder maakte. De muziekindustrie had ze echter in een hokje gestopt en daardoor liep een writer’s block op. Door een andere naam aan te nemen, Someone, kon ze doen wat ze graag wilde én afstand nemen van de muziek die aan haar naam gekoppeld was. Dat leverde ademruimte op en kon ze uitvoeren wat ze graag wilde. Muziek koppelen aan andere kunstdisciplines en manieren vinden om die met elkaar te verbinden, liefst op een innovatieve manier.

Nieuwe luisterervaring
De meest recente EP Orbit die ze onder de naam Someone maakte, bestaat uit vijf liedjes met bijpassende kunstwerken op speelkaartformaat, die ze ook zelf  maakte. In combinatie met een app voor mobiele telefoons komen de kunstwerken tot leven. Je hoort het liedje en als je de app op de kunstwerken richt dan komen deze tot leven, om een interactiemoment aan te gaan met de luisteraar. Zo creëer je een nieuwe luisterervaring waarin speelsheid en verrassing een belangrijke rol spelen.

Afgelopen zaterdag (4 juli) trad ze voor het eerst sinds lange tijd weer op voor een select publiek (100 bezoekers) in het Utrechtse TivoliVredenburg. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 6 juli 2020