Capelle Campus: pret en leren in Schollevaar

  • vrijdag 3 juli 2020
  • Sjoerd de Graaff

KinderLab Schollevaar, basisscholen, gemeente Capelle aan den IJssel, Bibliotheek aan den IJssel, het CJG en andere wijkpartners organiseren Capelle Campus van 3 tot 6 augustus. Kinderen uit Schollevaar kunnen volgens Capelle Campus "pret maken, vriendschappen sluiten én leuke nieuwe dingen leren op Capelle Campus". 

Capelle Campus wordt georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd (6 - 12 jaar). Capelle Campus heeft eerder al plaatsgevonden in Oostgaarde en komt nu voor het eerst naar Schollevaar. De hele week staan activiteiten centraal, waar je ook nog eens veel van leert. Het centrale thema is ‘Fris en fruitig aan de slag!’. Kinderen leren over gezondheid en goed voor zichzelf zorgen. In de dagen zijn er ook sport- en spelactiviteiten. Er is ook aandacht voor onderwerpen van school, maar in een speels jasje.

Schollevaar is een Vreedzame Wijk; daarom komt deze aanpak terug in het programma van Capelle Campus. In de Vreedzame Wijk leren kinderen allerlei sociale vaardigheden, zoals hoe je goed conflicten oplost met elkaar en (menings-)verschillen overbrugt. Ook leren ze zelf verantwoordelijkheid dragen.

Meedoen
Kinderen van basisscholen uit Schollevaar kunnen zich tot en met woensdag 15 juli aanmelden bij Cheryl Toemere (kinderbuurtcoach en coördinator Vreedzame Wijk) via 06 - 301 65 127 of c.toemere@welzijncapelle.nu. Geef je snel op, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Capelle Campus wordt georganiseerd samen met KinderLab Schollevaar, basisscholen, gemeente Capelle aan den IJssel, Bibliotheek aan den IJssel, het CJG en andere wijkpartners.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 juli 2020