Capelse leerlingen doen verkeersexamen

  • dinsdag 30 juni 2020
  • Sjoerd de Graaff

Dinsdagochtend gaf verkeerswethouder Maarten Struijvenberg op het Stadsplein het startsein voor het landelijk verkeersexamen in Capelle. In totaal deden 116 leerlingen van 3 Capelse basisscholen mee aan het praktijkdeel van het verkeersexamen. De kinderen reden een route door Middelwatering. Het schriftelijk examen hebben de leerlingen eerder dit jaar gedaan. Nu konden ze in de praktijk laten zien hoe goed ze de geleerde regels kunnen toepassen. De geslaagde kinderen krijgen later een officieel verkeersdiploma.

Wethouder Maarten Struijvenberg: “Het verkeersexamen stond al gepland in mei, maar vanwege de coronamaatregelen kon het toen niet doorgaan. Gelukkig kan het nu wel. Het is heel belangrijk dat kinderen veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Als ze straks naar de middelbare school gaan, moeten ze vaak verder fietsen en krijgen ze te maken met drukker verkeer. Met het verkeersexamen bereiden we onze Capelse scholieren hierop voor. Want zeker in het verkeer geldt, ongelukken voorkomen is beter dan genezen van een ongeluk.”

Ter voorbereiding hebben de kinderen de route tenminste éénmaal geoefend. Hierdoor kunnen ze hun volle aandacht richten op het toepassen van de verkeersregels. In een oranje hesje legde de leerlingen een route af, die door hun woon- en schoolgebied ging. Op diverse punten op het parcours beoordeelden vrijwilligers hun verrichtingen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 30 juni 2020
Geen andere berichten van 2020-06-30 gevonden.