Beeldentuin Leefgoed de Olifant gaat weer open

  • vrijdag 26 juni 2020
  • Sjoerd de Graaff

Stichting Leefgoed de Olifant is blij dat de nieuwe coronamaatregelen het mogelijk maken om de Beeldentuin op Leefgoed de Olifant per 1 juli weer vrij toegankelijk te maken voor publiek. Dat betekent dat mensen evenals bij de voorgaande edities onaangekondigd een bezoek kunnen brengen.

Net als overal dient men wel de anderhalve meter afstand te houden. Ook moeten mensen die een bezoek willen combineren met een etentje in restaurant De Dames nog vooraf reserveren. In de Beeldentuin, waar meer dan 40 beelden staan, zijn ook 'land art installaties'. Die zijn door vijf kunstenaars gemaakt in het kader van 10 Jaar Zuidplas. Dit is een voorproefje van een tweejaarlijks land art festival dat conservator Bart Belonje van het Leefgoed in Park Hitland wil organiseren in 2022.

Speciale evenementen
Op zaterdag 4 en zondag 5 juli is de Beeldentuin gesloten vanwege het theaterproject 'Mooi Weer naar Buiten', dat het Rotterdamse gezelschap Mooi Weer & Zo er organiseert. Acteurs spelen tussen 13.30 en 21.30 diverse stukken tegelijkertijd op verschillende locaties in de Beeldentuin. Bezoekers kunnen kaarten kopen voor één dag of voor beide dagen, want beide dagen hebben een andere programmering. 

De Staat van Nederland van Jan Ketelaar (cortenstaal). Foto Rob Stolk

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 26 juni 2020