Rockband Westone in Zwaardvis zaterdag 4 juli

  • vrijdag 26 juni 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 04 Juli is tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle een interview te horen met de Noord-Hollandse band Westone. Het indierocktrio staat in de COVID-19 periode in de belangstelling vanwege hun succesnummer 'Ghost Town'  

Vanuit het platteland van Noord-Holland is een vies, hard rockend trio ontstaan. De band omschrijft hun muziek zelf als; 'Hardrock met een vleugje blues en een gruizige handkus van de vuile popmuziek'. Westone bestaat uit drie muzikanten met langdurige littekens, dat is hun inspiratie. Inmiddels zijn er al 2 albums van de band uitgekomen, maar nog niet zo lang geleden is de bandnaam ingekort naar Westone. Theoretisch betekent dit dat de nieuwe single ‘Ghost Town’ eigenlijk hun debuutsingle was. De track verscheen medio april en is de titeltrack van de aanstaande EP. Als je op zoek bent naar tijdloze festival-stampende muziek dan is Westone wat je zoekt.

Songwriter Johnny Westone begon in 2012 een psychedelische band die voornamelijk geïnspireerd was op bands uit de jaren 60. Johnny Westone had veel bandleden nodig om de complexe composities tot leven te brengen, en na het maken van albums als Nothing Left To Do en Dreamer For No One onder de Johnny Westone Band ontmoette hij ex -drummer Rens Plooijer en bassist Efraïm van Veen en begonnen te doen waar ze vroeger goed in waren; rockmuziek maken. Alleen deze keer kwam het vuur uit een ander gevoel. Een behoefte om te rocken en te creëren met subtiliteit en gratie, maar ook luid genoeg om zichzelf te laten horen.

Gedurende de coronacrisis viel hun debuut Ghost Town, onder de huidige bandnaam, al op en afgelopen week bracht de band hun nieuwste single 'Pillow Talking' uit.
 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 26 juni 2020