Aquapelle afgebouwd, sleutel naar Sportief Capelle

  • vrijdag 19 juni 2020
  • Sjoerd de Graaff

Na 17 maanden bouwen is het nieuwe sportcomplex Aquapelle klaar. De sleutel van het pand is vrijdagmiddag overgedragen aan Lian Witteveen, directeur van Sportief Capelle, door wethouder Nico van Veen en wethouder Harriët Westerdijk.

Binnen begroting
Het nieuwe complex is binnen de begroting opgeleverd. Wethouder Van Veen: “Sportief Capelle heeft nu de sleutel gekregen en kan aan de slag met de verdere inrichting van het pand en straks met de exploitatie. Ik wens ze daar veel succes mee”.

Directeur Lian Witteveen van Sportief Capelle is erg blij met de opdracht om het nieuwe complex te gaan exploiteren: “Het nieuwe complex is een mooie aanvulling op onze huidige vastgoedportefeuille. De nieuwe sporthal met vier zaaldelen geeft ons legio mogelijkheden voor grotere sportevenementen, toernooien en combinatie van gebruikers. En het zwembad geeft veel nieuwe mogelijkheden wat betreft sportstimulering. Bewegen in het water is voor specifieke doelgroepen echt een meerwaarde. Maar vergeet vooral niet hoeveel plezier je kunt beleven in een zwembad!”.

Wethouder Westerdijk van sport: “We zijn weer een stapje dichterbij de opening van het sportcomplex. Nog ruim 2 maanden te gaan en de sporthal en het zwembad kan open. Dan krijgen verenigingen in Aquapelle hun thuisbasis en kan iedere Capellenaar naar hartenlust sporten”.

Twee baden
Aquapelle heeft een sporthal, een wedstrijdbad en doelgroepenbad in het complex. Het wedstrijdbad is 25 meter lang, ruim 15 meter breed en 2,5 meter diep. Een gedeelte van het bad heeft een beweegbare bodem. Het doelgroepenbad is 15 meter lang en 10 meter breed en 2 meter diep waarvan de gehele bodem beweegbaar is. Op 1 september zal het sportcomplex worden geopend.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 juni 2020
Geen andere berichten van 2020-06-19 gevonden.