Welzijn Zuidplas deelt plantjes uit aan ouderen

  • donderdag 4 juni 2020
  • Willem de Waard

Welzijn Zuidplas gaat ruim 2.500 ouderen blij maken met een plantje. Daarvoor zijn zij op zoek naar 250 chauffeurs om hierbij te helpen.

De corona maatregelen hebben een grote impact op iedereen. Omdat ouderen een verhoogd risico lopen, is de impact voor hen extra groot. Om te laten weten dat niemand er alleen voor staat, organiseert Welzijn Zuidplas op vrijdag 19- en zaterdag 20 juni een grootschalige actie. Alle zelfstandig wonende ouderen van 75 jaar en ouder in de gemeente Zuidplas krijgen persoonlijk een plantje thuis bezorgd.

De actie is mede mogelijk gemaakt door Rotaryclub Zuidplas, Rabobank Hollandse IJssel en Lionsclub Nieuwerkerk aan den IJssel. Om het tot een succes te maken zijn er nog veel chauffeurs nodig. Als je je aanmeldt als chauffeur, kun je een tijdvak kiezen om op vrijdag 19- of zaterdag 20 juni minimaal 10 plantjes af te halen op een locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze kun je bezorgen op een zelf gekozen moment in de week van 19- tot 26 juni.Help jij ook mee om ouderen blij te maken met een plantje? Ga naar www.ikgeefmijop.nl en alles wijst zich vanzelf.

Luister ook:  De plantjesactie van Welzijn Zuidplas 

Dit is hoe het werkt;

Voorwaarden
- Je bent in bezit van een auto. Er staan 10  kleine orchideeën in een potje op één tray. Houd rekening met voldoende ruimte in je auto om één of meerdere trays te vervoeren.
- Zodra je op ‘verzenden’ hebt gedrukt, rekenen we op je komst. 
- Bezorgen hoeft niet op de dag zelf. Je kunt zelf een geschikt moment kiezen, maar wél in periode 19 – 26 juni 2020. Graag tussen 09.00 en 18.00 uur.

Stappen om aan te melden
1. Je kiest een datum en tijdvak waarop jij plantjes op wilt halen.
2. Per tijdvak kunnen 4 mensen zich aanmelden. Daarna is het tijdvak vol en is deze niet meer zichtbaar.
3. Per aanmelding krijg je 10 plantjes mee om te bezorgen.Wil je meer dan 10 plantjes bezorgen? Dan kun je je naam meerdere keren invullen in hetzelfde tijdvak (maximaal 4 keer).

Stappen bij het ophalen van de plantjes
1. Belangrijk! Je komt op het door jou gekozen tijdstip naar de afhaallocatie in Nieuwerkerk aan den IJssel, Kleinpolderlaan (ter hoogte van rotonde
Schielandweg) via de route zoals aangegeven in het routekaartje.
2. Je blijft in de auto zitten (soort drive-through) en je krijgt;
- de plantjes
- per plantje een enveloppe met daarin een brief en flyer van Welzijn Zuidplas
- een lijst met adressen waar de plantjes te bezorgen (je kunt ter plekke aangeven welk dorp je voorkeur heeft)
- instructies hoe de adressen na afloop te vernietigen conform AVG-eisen
- handschoentjes om te dragen tijdens het bezorgen
3. Bij het bezorgen van de plantjes is het leuk als je een persoonlijk praatje maakt en vraagt of er hulp nodig is, zoals hulp bij boodschappen, een belletje voor een luisterend oor of een andere vraag. Je kunt daarbij verwijzen naar de enveloppe, waar contactgegevens van Welzijn Zuidplas in staan.
4. Mocht iemand niet thuis zijn, dan kun je het plantje en de enveloppe voor de deur achterlaten. We hopen natuurlijk dat dit weinig gebeurt. Houd er
rekening mee dat het soms langer duurt voordat iemand open doet omdat iemand slecht ter been kan zijn.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 4 juni 2020
Geen andere berichten van 2020-06-04 gevonden.