Indierockbands Lemon en James Burki in Zwaardvis 13 juni

  • woensdag 3 juni 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 13 juni zijn de Amsterdamse indieband Lemon en de Haagse indierockband James Burki te horen tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle. e.

Lemon is een Amsterdamse kwartet geïnspireerd op de muziek van bands uit de jaren negentig als Stone Roses, Happy Mondays, Stereo MC's  en The Charlatans. Die zogenaamde 'MADchester scene' heeft hen geïnspireerd tot de Nederlandse variant van die muziekstroming 'de NEDchester scene'.

De 'Funky Alternative Rock' heeft hen Inmiddels tot 5 aanstekelijke albums gebracht. Het meest recente wapenfeit is de single 'Love Can Take You Places'. Daarvoor hebben zij de vocale bijdrage ingehuurd van één van hun helden, de Britse Cath Coffey.  Zij is één van de oprichters van de Britse band Stereo MC's.  Eerder dit jaar stond Lemon nog in het voorprogramma van Stereo MC's in Nederland. Op dit moment geeft de band een aantal intieme optredens voor een select publiek vanwege de coronabeperkingen maar In het najaar is de band veelvuldig te zien op mooie locaties in Nederland en Duitsland. 

James Burki, een indierock kwartet afkomstig uit Den Haag is een band die een moderne popgevoeligheid, synthesizers uit de jaren 80 en een traditionele rockoutfit combineert om vrolijke en pakkende maar authentieke indierocknummers te produceren, die doen denken aan bands als The 1975 en Blink-182. Het viertal heeft opgetreden op veelgeprezen Nederlandse festivals als Parkpop (Den Haag), Eurosonic-Noorderslag (Groningen) en The Life I Live (Den Haag).

Steunend op de Nederlandse nationale radiostations 3FM & Kink FM en enorme plannen voor de toekomst, zal James Burki naam maken in de alternatieve scene. Vrijdag 12 juni a.s. brengen zij hun onze eerste plaat 'Dreaming'uit en vieren dat met de single 'Brother, We're Here To Dance'. Hoewel dit nummer niet geschreven is tijdens de huidige wereldwijde crisis is het verhaal verteld in de song erg passend voor de tijden waarin we nu leven. Het is een verhaal over scheiding en samen sterk blijven in zware tijden.

Tot slot hebben we tijdens de uitzending van zaterdag 13 juni ook een interview met de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen. Zij hebben hun activiteiten vanwege de coronaregels ook drastisch moeten aanpassen en daardoor omgedoopt tot 'Dakendingen'

Zwaardvis is iedere zaterdag tussen 12.00-14.00 uur te beluisteren en heeft in deze coronatijd veel aandacht voor creatieve alternatieven en initiatieven die muzikanten en organisaties ondernemen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 juni 2020