Vervolg Online Fifatoernooi Welzijn Zuidplas

  • dinsdag 2 juni 2020
  • Willem de Waard

Jongerenwerker Rick Gort organiseerde op vrijdag 22 mei een online FIFA toernooi waar de jeugd het tegen elkaar opnam vanuit huis. Door de maat-regelen die zijn genomen vanwege corona zet Jongerencentrum ’t Blok in op online activiteiten. De deelnemers waren ingedeeld in twee poules waar ze vier wedstrijden tegen elkaar speelden. Bij de eerste wedstrijden zag je dat er nog wat ingespeeld moest worden. Naar mate het toernooi vorderde vlogen de goals om je oren!

Tijdens de knock-out fase waren er spannende potjes en gingen er vier deelnemers door naar de halve finales. Omdat er geen face2face contact was werd er vooral gecommuniceerd via whatsapp. Dit leidde soms tot erg leuke reacties onderling. 'hoe oud ben jij eigenlijk' of 'jij speelt dit iedere dag'. In de finale gingen Thijn en Sebastiaan de strijd met elkaar aan. Beide spelers kozen Frankrijk als team en was het een spannende wedstrijd, uiteindelijk trok Sebastiaan Harmsen aan het langste eind en won met 3-1. Hij ontving een cadeaubon en een bos bloemen die hij aan iemand kan geven die hem aan het hart gaat (zie foto). Al met al was het een geslaagde, sportieve avond en voor herhaling vatbaar!

En dat gaat ook gebeuren! Want Rick Gortorganiseert op vrijdag 5 juni vanaf 20.00 uur een tweede online FIFA toernooi waar je het opneemt tegen andere jongeren vanuit je eigen huis. Ben jij goed in FIFA? Dan is dit wat voor jou! De winnaar krijgt een waardebon en een boeket die je aan iemand kan geven die je aan het hart gaat.

Wat moet je doen om mee te dingen?

Geef je naam, leeftijd, woonplaats, gebruikersnaam en je 06 door via rick@welzijnzuidplas.nl
Een uur voor aanvang van het toernooi worden de spelregels en de indeling gestuurd via Whatsapp.
Je kunt je aanmelden tot donderdag 4 juni 20.00 uur, wees er snel bij!
Maximaal 16 deelnemers VOL=VOL 
*Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan kom je op de wachtlijst voor het volgende toernooi.


Voor meer informatie en online activiteiten kun je kijken op het Instagram account @jongerencentrum_t_blok of op www.welzijnzuidplas.nl/corona

Overigens zijn door de versoepeling van de lockdown meer activiteiten weer voorzichtig opgestart bij Welzijn Zuidplas.
Woensdagmiddag 20 mei zijn de eerste twee BRAINS-activiteiten weer gestart. Nadat Hockey Nieuwerkerk en Tennis Moordrecht weer begonnen waren met regulaire trainingen voor jeugd werd besloten om ook de leerlingen uit te nodigen die zich hadden ingeschreven voor deze kennismakingslessen. Ruim 30 kinderen deden mee aan de eerste van drie lessen. Het werd een geslaagde, sportieve en zonovergoten middag met veel balplezier. Voor de resterende weken van het schooljaar wordt per activiteit overlegd of ze kunnen doorgaan, onder de geldende maatregelen. In de eerste week na de schoolzomervakantie komt de volgende BRAinS brochure uit vol leerzame, sportieve en leuke activiteiten.

Ook is er een 3e ronde van de succesvolle kaarten actie gestart.
Bijna 200 kaarten werden woensdag 20 mei verstuurd naar ouderen in de gemeente Zuidplas. Waaronder veel zelfgemaakte kaarten met een hartverwarmende boodschap als ‘we denken aan jullie’,  een knuffel van mij’, lieve groet van een dorpsgenoot’. Omdat Welzijn Zuidplas graag nog meer ouderen blij wil maken met een kaartje is de kaartenactie verlengd tot en met 10 juni. Zo ontving iedere oudere een mooi pakketje met een kaart of tekening, een brief van de Ouderenadviseurs van Welzijn Zuidplas en een flyer van ‘Heel Zuidplas belt’.

Opsturen kan naar Welzijn Zuidplas, Postbus 191, 2910 AD Nieuwerkerk a/d IJssel. Of doe ze zelf in de brievenbus bij De Meidoorn 1a in Nieuwerkerk a/d IJssel. Ook kunnen kaarten gedeponeerd worden bij een van de 'Kaartendozen'. Deze staan bij Jumbo Zevenhuizen, Plus Moerkapelle en in de hal van het appartementencomplex tegenover de Meander (Boslaan 22) in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 2 juni 2020