Week van de Jonge Mantelzorgers in Zuidplas

  • dinsdag 2 juni 2020
  • Willem de Waard

Deze week is het de week van de jonge mantelzorger. Als jonge mantelzorger groei je op met iemand, vaak een ouder, broer of zus die meer hulp nodig heeft. Dit omdat hij/zij een langdurige ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, verslaving of een psychische aandoening heeft. De kans is groot dat je je daarover zorgen maakt, dat je vaak thuis moet meehelpen of dat je ouders minder aandacht voor je hebben.

Rond deze tijd werd in de afgelopen jaren een activiteit voor mantelzorgers georganiseerd. Dit om hen, mede namens de gemeente Zuidplas, te bedanken en te waarderen voor wat ze doen. Dit jaar ziet de waardering er vanwege de genomen maatregelen rond het corona virus anders uit. Álle geregistreerde mantelzorgers ontvangen een prachtig informatief magazine, uitgegeven door Mantelzorg NL, een speciale editie met veel info rond mantelzorg en corona. En met speciale aandacht voor jonge mantelzorgers.

Zorg je ook voor een naaste en wil je het magazine ontvangen? Laat het ons weten en we zorgen er voor dat je een exemplaar ontvangt.  Heb je vragen over mantelzorg en corona of wil je advies over je persoonlijke situatie? Heb je gewoon even behoefte aan een luisterend oor? Bel met steunpunt mantelzorg Welzijn Zuidplas op 06-43030437 of stel je vraag per mail via mantelzorg@welzijnzuidplas.nl  

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 2 juni 2020