Cookhouse en Hidden Giants in Zwaardvis 6 juni

  • donderdag 28 mei 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 6 juni zijn tijdens de wekelijkse uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle interviews te horen met de Haagse indiepopband Cookhouse en het indiepopduo Hidden Giants, afkomstig uit het hoge noorden van ons land.

Cookhouse
Van kinds af aan speelt muziek al een grote rol in het leven van Ronald en Jeroen Hendriksen van Cookhouse.De verschillende genres worden er vanaf dag één bij de broers ingegoten en dat zorgt voor een breed scala aan diverse invloeden. In 2016 verruilen ze hun Goudse zolderkamertje voor een nieuwe muzikale thuishaven in Den Haag en al snel daarna wordt de band ‘Cookhouse’ gevormd. Hun debuutsingle In Another Life' wordt opgepikt door de radio en binnen no-time behalen ze meer dan 700.000 streams.
streams.

Met een overvolle agenda brengen ze hun eerste E.P. ‘Love/Lust’ uit in samenwerking met producent Xander Debuisonjé. De drop-your-panties vibe in combinatie met romantische toetsen zorgt voor een explosie binnen muren van hun uitverkochte releasehow in het Goudse So What. Het startschot van een knallende tour door het land.

Live weten de broers ook te overtuigen wanneer ze in 2017 meedoen aan de Popronde. Daarin worden ze een van de meest geboekte bands. 2018 brengt hen dubbel zoveel gigs en de radio grijpt elk nieuw nummer bij de hoorns, waardoor ze benoemd worden tot 3FM Talent. Platenproducent en singer-songwriter Jeremy Loops biedt hen de kans in een uitverkocht Paradiso te spelen in zijn voorprogramma.

2019 schijnt een nieuw licht op het duo en met hun tweede E.P. ‘Fool’s Paradise’ verkopen ze Paard, Den Haag tot de nok uit. Een succesvolle clubtour volgt en wederom worden ze uitgenodigd om bij diverse radiostations hun nieuwe nummers te laten horen. De vibe van de E.P. valt in de smaak en meer dan 1.500.000 streams verder staan meerdere tracks in bekende playlists op Spotify. Ook verschillende Nederlandse TV-zenders gebruiken nummers zoals “Choices”, “In Another Life” en “Perfection” voor hun tv-programma, om zowel dramatische als bitterzoete scenes bij te kleuren.

Cookhouse sluit zich aan bij Friendly Fire en werkt aan een genre switch; een volwassenere toon in tekst en instrument, met een vleugje rock en groovy drums. De derde E.P. is in de maak maar inmiddels is hun track 'Hard Times' de soundtrack van de coronacrisis aan het worden. De song gaat over de moed niet verliezen in moeilijke tijden.

Hidden Giants
Twee muzikanten vonden elkaar in hun passie voor muziek, nu zo'n 3 jaar geleden. Ze besloten om samen liedjes te spelen, te experimenteren en schrijven, zonder bemoeienis van buitenaf. Zonder zelfopgelegde druk, zonder keiharde deadlines, zonder de nadruk te leggen op tekortkomingen of foutjes, zonder gehaast geplande optredens of onnodige opneemstress. Ze verlangden naar onbeperkte vrijheid en plezier, om de muziek van dat ene moment te vangen. Geïnspireerd door de legenden waar ze van houden en die ze bewonderen, met als basis: eerst luisteren en voelen, dan pas denken. Van akoestisch tot elektronisch, van alleen gitaar en zang tot volledige orkesten en koren, alles kan en alles mag.

Na een EP komt er nu een eerste album uit onder de titel 'The Streets Of My Mind'. De komende periode zullen de singles één voor één onthuld worden en werken ze stap voor stap toe naar een live album release party. De eerste single 'Ghost Town' kennen we inmiddels al. Een lied over vervlogen liefde, gebroken harten en de tijdelijke leegte waarin iemand verstrikt kan raken, gevuld met schuldgevoel en geneigd
tot zelfvernietiging.

De tweede single ‘From The Inside Of My Eyes’ verscheen deze week. Het is een song dat gaat over stilstaan en even genieten van waar je bent in het leven. Geschreven tijdens de ochtenddauw toen de eerste mensen naar hun werk gingen en anderen naar huis gingen van het uitgaan.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 mei 2020