Tijdelijk grotere terrassen in Capelle

  • dinsdag 26 mei 2020
  • Sjoerd de Graaff

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat verschillende horecazaken in de stad hun terrassen tijdelijk mogen uitbreiden. De terrassen mogen vanaf 1 juni maximaal twee keer zo groot zijn als voorheen en het aantal zitplaatsen mag niet meer zijn dan voor de corona-uitbraak. Ook moet er voldoende ruimte vrij blijven voor voetgangers en hulpverleners. De tijdelijke uitbreiding van de terrassen geldt vanaf 1 juni tot uiterlijk 1 oktober dit jaar.

Met verschillende ondernemers maakt de gemeente nu afspraken over de uitbreiding. Ondernemers die nog niet om uitbreiding hebben gevraagd kunnen contact opnemen met de gemeente Capelle aan den IJssel. Toestemming voor uitbreiding van de terrassen is verleend aan vijf horecazaken op het Capelse Stadsplein; De Bank, De Boekenkast, De Bourgondiër, Brownies & Downies en My Döner en Pizza. Ook het Isala Theater mag een tijdelijk terras openen op het Stadsplein. Fuiks aan het Vuykpark krijgt toestemming voor een mobiele buitenbar op het bestaande terras.

Wethouder van Economische Zaken Harriët Westerdijk licht het besluit toe: “Na bijna drie maanden binnen zitten smachten veel mensen naar een hapje en een drankje op een zonnig terras. Bovendien zijn horecaondernemers veel geld misgelopen. Met respect voor de landelijke regels en maatregelen hebben we daarom als gemeentebestuur gezocht naar mogelijkheden om de terrassen tijdelijk uit te breiden. Dat is gelukt. We brengen hiervoor ook geen extra huur van gemeentegrond in rekening.”

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 26 mei 2020