Ondanks beperking aantal fans komen concerten en festivals langzaam op gang

  • dinsdag 26 mei 2020
  • Willem de Waard

Eerder maakten we al melding van het eerste zomerfestival van 2020 (Lucky Thirty Festival) in het Haagse Zuiderpark op 2e Pinksterdag (zie elders op deze site), nu is daar een tweede festival bijgekomen.    

Op zaterdag 6 juni 2020 vindt er een exclusief evenement plaats onder de noemer '30 Fans Only Concerts'. Dit is een initiatief van Radio Veronica in samenwerking met de Amsterdamse Ziggo Dome. De artiesten die hun opwachting gaan maken zijn Kensington, Duncan Laurence, Ilse DeLange, Alain Clark, Danny Vera en Son Mieux. Zij geven unieke optredens voor een exclusieve groep van dertig fans. Ziggo Dome en Veronica nemen in aanloop naar en tijdens de concerten de regels van het RIVM strikt in acht.

Per concert is er ruimte voor 30 muziekfans. Na ieder concert wisselen de artiesten én bezoekers elkaar af. Kensington, Duncan Laurence, Ilse DeLange, Alain Clark, Danny Vera en Son Mieux treden ieder ongeveer drie kwartier op voor hun fans in een unieke setting. Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juni wordt iedere avond één concert uitgezonden op Radio Veronica.

Bovenstaande evenementen zijn de eerste festivals sinds 3 maanden die georganiseerd worden en lijkt de eerste stap naar 'het nieuwe normaal' in de muzieksector. Wil je bij één van de concerten in de Ziggo Dome aanwezig zijn volg dan deze Facebook/Instagram pagina

Het jaarlijkse Rotterdamse festival A Day At The Park heeft daarentegen weer een andere variant bedacht het publiek te bereiken. Om toch nog een feestje te bouwen organiseert het festival mini-edities bij mensen in de tuin. Om in aanmerking te komen zal je je moeten opgeven via de website van A Day At The Park. Aanmelden kan nog t/m 3 juni, onder de inzendingen worden drie winnaars uitgekozen. Voor deze drie winnaars zullen de mini-festivals plaatsvinden op zaterdag 6 juni. De mini-festivals zullen geheel volgens de maatregelen van het RIVM gehouden worden met de 1,5 meter afstand regel. Verder bestaat het festivalpakket o.a. uit decoratie, een dj en drankjes. Normaal gesproken vindt A Day At The Park plaats in het Kralingse Bos te Rotterdam.

Luister ook iedere zaterdagmiddag tussen 12.00-14.00 uur naar het programma Zwaardvis van Radio Capelle waar we de laatste ontwikkelingen iedere week op een rijtje zetten d.m.v. interviews, reportages en achtergrondinformatie uit de geplaagde muzieksector .

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 26 mei 2020