RET terug naar volledige dienstregeling, met coronamaatregelen

  • maandag 25 mei 2020
  • Thomas Bresser

Vanaf 1 juni 2020 gaat het openbaar vervoer weer rijden met een honderd procent dienstregeling. Dit gebeurt wel met een maximale bezetting van veertig procent en mondkapjes worden verplicht. 

Op 1 juni rijdt de RET vanwege Pinksteren met een zondagdienstregeling. Op dinsdag 2 juni zal de RET weer nagenoeg volgens de reguliere dienstregeling rijden. In de voertuigen mag maar veertig procent van alle stoeltjes bezet zijn. 

Wat verandert er voor de reizigers? 

Reizigers moeten zich aan de algemene RIVM-hygiëneadviezen houden. Werk thuis als het kan en blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt. Gebruik het OV alleen als het noodzakelijk is, het OV is nu geen uitje.  Per 1 juni zullen reizigers in de voertuigen een mondkapje moeten dragen. Deze verplichting geldt niet op perrons, stations en haltes. 

Reizigers zullen vaker dan normaal schoonmakers tegenkomen in de voertuigen van de RET en ook wordt er meer gecontroleerd op de vervoersbewijzen. 

''Veilig reizen doen we samen. We kijken er naar uit om deze nieuwe fase samen met onze reizigers in te gaan'' aldus Maurice Unck, algemeen directeur van de RET. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 25 mei 2020