Lucky Thirty Festival Tweede Pinksterdag 1 juni

  • vrijdag 22 mei 2020
  • Willem de Waard

Door de versoepeling van de beperkte maatregelen mogen er vanaf maandag 1 juni vanaf 12.00 uur weer evenementen plaatsvinden. Die zijn echter slechts toegankelijk voor 30 personen waardoor het weinig rendabel is om bijvoorbeeld een popfestival te organiseren. Toch zijn de eerste initiatieven om onder deze maatregelen iets te organiseren op festivalgebied reeds ontstaan. 

Op maandag 1 juni (tweede Pinksterdag) vindt in het Zuiderparktheater het eerste Haagse popfestival van 2020 plaats. Dit ‘LUCKY THIRTY FESTIVAL’ biedt exact 30 bezoekers de kans om live te genieten van zes Haagse optredens. Alle bezoekers moeten minimaal anderhalve meter afstand houden van elkaar. De rest van Nederland kan gratis meekijken via een online livestream.

De Line-up ziet er alsvolgt uit;
12.00 uur SJAAK BRAL
12.45 uur HANNEKELAURA
13.30 uur ED STRUIJLAART
14.15 uur JHILANI WIJSMAN
15.15 uur VAN WANKO
16.15 uur TIM AKKERMAN

Kaarten voor het ‘anderhalvemeterfestival’ zijn op woensdag 27 mei vanaf 10.00 uur te koop. Instructies over hoe maximaal dertig mensen aan een toegangsbewijs kunnen komen, worden dan gepubliceerd de Facebookpagina van het festival. Hier zijn op 1 juni ook alle optredens live te zien. De livestream wordt verzorgd door Laguz Productions.

Initiatiefnemer van het eenmalige LUCKY THIRTY FESTIVAL is de R.G. Ruijs Stichting, organisator van evenementen als het Bevrijdingsfestival Den Haag, de Haagse Vrijheidsweken, Talent Event, Haags Verleden in Gedichten en het Haags Songfestival 2020. Al deze grootschalige projecten zijn door de coronacrisis voorlopig stil komen te liggen. Het Zuiderparktheater is mede-organisator. Het festival wordt verder mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en sponsor Brody’s American Taphouse.

Vanwege de strenge coronamaatregelen is tijdens het festival helaas geen plek voor fotografen en andere vertegenwoordigers van de pers. Er zal een eigen fotograaf aanwezig zijn die van elk optreden meerdere foto’s beschikbaar zal stellen aan belangstellenden. Indien gewenst kunnen ook flarden van de video-opnamen beschikbaar worden gesteld.

In de uitzending van Zwaardvis is op zaterdag 30 mei een interview te beluisteren met de organisatie van het evenement. 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 22 mei 2020