Capelse markt mag weer helemaal open

  • woensdag 20 mei 2020
  • Sjoerd de Graaff

De Capelse weekmarkt mag weer helemaal open. Alle vertrouwde kramen met levensmiddelen, bloemen en non-food staan vanaf donderdag 28 mei onder de metrobaan en op het Stadsplein. Op de markt gelden duidelijke regels voor bezoekers en marktkooplieden. Er is één looprichting, mensen moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden en de kramen staan verder uit elkaar.

Lees ook: Hoe de Capelse markt vorige week weer van start ging in afgeslankte vorm

Burgemeester Peter Oskam licht het besluit van het college om de markt volledig te heropenen toe: “Op de eerste marktdag nieuwe stijl bleek dat iedereen zich keurig aan de regels hield. Ook was het niet té druk. Daarom kunnen we de uitbreiding van het aantal kramen met een gerust hart toestaan. De kramen met kleding, fournituren en bijvoorbeeld fietsaccessoires staan vanaf volgende week weer op de markt. We blijven alert omdat we echt willen voorkomen dat het virus zich verspreidt. De regels zijn daarom glashelder voor iedereen. Maar we zijn ontzettend blij dat Capellenaren hun boodschappen weer kunnen doen op de vertrouwde donderdagse markt van Capelle.”

Veranderingen
Sinds vorige week is het terrein van de markt uitgebreid over het Stadsplein en onder de metrobaan langs de Lijstersingel. Ook staan er gastheren bij de ingang, die moeten garanderen dat iedereen afstand houdt en zijn handen wast. Daarnaast letten zij er op dat klanten niet zomaar producten aanraken, maar dat enkel de verkoper van de marktkraam dit doet.

Eerder vertelde burgemeester Oskam tegen Radio Capelle blij te zijn dat de markt weer open kan. “Met pijn in het hart heb ik de markt een aantal weken geleden gesloten. Dat was een moeilijk besluit, maar wel met een belangrijk doel, het voorkomen van besmettingen. Nu de maatregelen tegen het corona-virus voorzichtig versoepeld worden kan de markt in Capelle in kleine stapjes open. Eerst met kramen met levensmiddelen en bloemen.”

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 20 mei 2020