Initiatief Koperen Ko-rona als alternatief voor muzikanten

  • vrijdag 15 mei 2020
  • Willem de Waard

De horeca en evenementen zijn als eerste getroffen door de coronacrisis en zullen als laatste weer terug kunnen keren naar een 'nieuw abnormaal'.

Koperen Ko-rona is een Haarlems initiatief om de straatartiest, de talentvolle kunstenaar op soepelere voorwaarden d.m.v. inschrijving terug (op vastgestelde plaatsen) in het straatbeeld van de stad te krijgen. Selectie en of uitverkiezing door een groep experts zorgt voor een zekere kwaliteitsnorm.

Artiesten, waaronder kunstenaars en muzikanten zijn de grootste slachtoffers van deze crisis. Het podium en ook de inkomsten zijn onder de voeten weggevaagd. Artiesten traden de afgelopen periode belangeloos op voor de meest kwetsbare personen. Nu is het ook tijd om iets terug te doen voor deze groep. Bied ze een podium met een soepel ALV (Algemeen Plaatselijke Verordening) beleid maar wel goed georganiseerd en gereguleerd. Terug naar de basis van het optreden. De stad, het centrum, de straat... De openbaarheid als podium, waar winkels en horeca zonder overlast van profiteren en de straatartiest ruimte krijgt om weer wat inkomen te genereren.

In het programma Zwaardvis spraken we zaterdag 9 mei over het initiatief met collega radiomaker Jaap Koper van Zandvoort FM. Het interview is als podcast terug te luisteren op deze site. 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 15 mei 2020
Geen andere berichten van 2020-05-15 gevonden.