Capelse markt weer van start

  • donderdag 14 mei 2020
  • Joshua Versijde

De Capelse weekmarkt is op 14 mei weer van start gegaan, dit gebeurde echter wel in een wat afgeslankte vorm. De belangrijkste verandering is de anderhalve meter afstand die wordt gehandhaafd om de kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Ook zijn alleen de kramen die eten verkopen en de bloemenkraam de enige die op de markt mogen staan. Het terrein van de markt is uitgebreid over het stadsplein en onder de metrobaan langs de Lijstersingel.

Door het hele land werden er geen markten gehouden. De marktkooplieden zijn dan ook blij dat ze weer aan de slag kunnen op de weekmarkt, velen van hen hebben de afgelopen weken weinig tot geen omzet kunnen draaien.

Velen vinden ook dat het te lang heeft geduurd voordat de markt in aangepaste vorm weer veder mocht. Een marktkoopman vertelde: “Er is hier ruimte genoeg om de kramen ruimer uit elkaar te zetten, dat ze daar 7 a 8 weken over na moeten denken vind ik belachelijk”.

Voorlopig zal de markt iedere week weer terugkeren, de marktkooplieden hopen wel dat er weer wat meer mensen op de markt af zullen komen aangezien het deze eerste dag een beetje tegenviel. Zo zegt de bloemen verkoper: “De mensen moeten het nog even vinden, maar we kunnen nu weer van start”.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 14 mei 2020