Meadowlake en Subterranean Street Society in Zwaardvis 16 mei

  • donderdag 14 mei 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 16 mei spreken we in het programma Zwaardvis twee bands die niet bepaald bij de pakken neer zitten tijdens deze coronacrisis. Het denken in mogelijkheden staat hoog op hun prioriteitenlijstje gedurende deze lockdown. Ook zijn ze in het verleden al diverse keren gast geweest in een editie van het alternatieve muziek- en informatieprogramma.

Meadowlake is een indie-rockband ontstaan uit vriendschap. De Groningse groep bestaat uit drie mannen en twee vrouwen, die als hechte vrienden muziek maken. De leden kennen elkaar al sinds 2006 en maken muziek vanaf 2012. De muziek laat zich omschrijven als indie, dreampop, post-rock en ambient. Omdat ze uit Groningen komen zal het niemand verbazen dat ze al diverse malen hebben opgetreden tijdens het jaarlijkse festival Eurosonic-Noorderslag aldaar. In die hoedanigheid kennen we het vijftal dan ook. Onlangs lieten ze van zich spreken door een quarantaine versie van hun single 'Dirty Habit' te posten. Vrijdag 15 mei komt hun nieuwste single 'Under Your Spell' uit. Het is al de 4e single van een later te verschijnen 2e album.

Subterranean Street Society was afgelopen najaar nog te gast in de studio van Radio Capelle voor een livesessie en een gesprek over het te verschijnen nieuwste album. Het is een Amsterdams trio rond de voormalig Deense straatmuzikant Louis Puggaard-Müller. Vanwege de coronacrisis moesten ze hun releaseshow voor het nieuwe album op 1 mei in de Amsterdamse Melkweg verplaatsen naar november. Wel gaven ze afgelopen vrijdag 8 mei een optreden in theater- en kunstencentrum de Kom in Nieuwegein voor een lege zaal. Het optreden was via een stream te volgen.

Ondanks dat de albumrelease is opgeschoven brachten ze de afgelopen maanden wel een aantal nieuwe singles uit waaronder 'So Sorry', 'Only Your Sins Know' en 'Russian Roulette'.  

Tot slot bellen we ook met Welzijn Zuidplas over de sportieve activiteiten die zij momenteel op hun programma hebben staan.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 14 mei 2020