Bioscopen mogen vanaf 1 juni weer open

  • woensdag 13 mei 2020
  • Willem de Waard

Vanaf 1 juni a.s. is het weer mogelijk om naar de bioscoop te gaan. Pathé heropent geleidelijk vestigingen, maakte de bioscoopketen woensdag 13 mei bekend. Ook de kleinere bioscopen en filmtheaters openen dan waarschijnlijk de deuren, laat de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) weten. Er zijn nog geen signalen van bioscopen die in juni niet opengaan. Op dit moment is de organisatie NVBF nog wel bezig met een inventarisatie die een definitief beeld moet geven.

In de bioscopen gelden straks strenge regels. Zo mogen alleen individuen, groepjes van maximaal twee personen en grotere groepen die samen een huishouden vormen bij een Pathé-vestiging naar binnen. Zoals besloten door het kabinet geldt er van 1 juni tot 1 juli een maximumcapaciteit van dertig bezoekers per zaal. Daarna geldt een maximum van honderd personen. Aan de deur worden vragen over de gezondheid gesteld. Als iemand ziekte-verschijnselen vertoont zal de bioscoop deze persoon de toegang weigeren. Ook in de bioscopen is de 1,5 meterregel van kracht. Bij Pathé is de film-programmering vanwege het coronavirus aangepast. Films die net voor de sluiting van de bioscopen waren uitgekomen worden nog steeds gedraaid. Daarnaast worden oudere films op het witte doek vertoond.

De NVBF zei eerder teleurgesteld te zijn dat de bioscopen en filmtheaters vanaf 1 juni maximaal dertig personen per zaal mogen verwelkomen. Volgens de organisatie is dat niet rendabel. Uit een eerste berekening blijkt dat de bioscopen en filmtheaters zeker 10 miljoen euro omzet per week zijn misgelopen sinds de sluiting op 15 maart. De afgelopen twee maanden van sluiting waren dramatisch voor de sector. Met name de doorlopende huurprijzen zorgt voor grote financiële problemen. 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 13 mei 2020