Basisscholen weer open

  • maandag 11 mei 2020
  • Lars Wijnhoven

Het basisonderwijs gaat maandag voor het eerst sinds 13 maart weer gedeeltelijk open. Premier Mark Rutte maakte eerder bekend dat alle scholen per direct hun deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus. Vanaf dat moment kregen leerlingen les vanuit huis. Inmiddels blijkt uit meerdere onderzoeken dat kinderen tot twaalf jaar weinig bijdragen aan de verspreiding van het coronavirus.

Het is een van de eerste stappen terug naar de tijden van voor de crisis. Scholen moeten wel maatregelen treffen om de verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Alle basisscholen in Nederland zijn vanaf maandag verplicht om open te gaan. Regels van het RIVM blijven van kracht, als leraren in een risicogroep zitten of symptomen van corona hebben, hoeven ze niet voor de klas te staan.

De Horizon
Directrice Jacqueline Tegelaar van basisschool de Horizon legt in gesprek met Radio Capelle uit hoe zij dit doen.Blijdschap
De scholen zien er in de regio feestelijk uit tijdens de opening. Vooral blijdschap dat de kinderen weer terug komen is te lezen op de ramen en vlaggetjes sieren de pleinen. 

Naast de scholen mogen vandaag ook andere beroepsgroepen heropenen. Rijinstructeurs, (para)medische beroepen (diëtist, masseur etc.), medewerkers in uiterlijke verzorging (kapper, schoonheidsspecialist etc.) en alternatieve geneeswijzen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 mei 2020