Capelse markt gaat deels open op 14 mei

  • vrijdag 8 mei 2020
  • Sjoerd de Graaff

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten dat de Capelse weekmarkt vanaf donderdag 14 mei weer deels gehouden mag worden. Vanwege de veiligheid voor bezoekers en marktkooplieden gelden er op de markt strenge regels.

Er komen verplichte looproutes op de markt en naar de markt toe vanaf de parkeerplaats en het stadscentrum, zodat iedereen 1,5 meter afstand kan bewaren en het niet te druk wordt. Op de markt onder de metrobaan in het centrum van Capelle staan vanaf 14 mei voorlopig 22 kramen met levensmiddelen en bloemen.

Burgemeester Peter Oskam is ontzettend blij dat de markt in Capelle weer deels open mag: “Met pijn in het hart heb ik de markt een aantal weken geleden gesloten. Dat was een moeilijk besluit, maar wel met een belangrijk doel, het voorkomen van besmettingen. Nu de maatregelen tegen het corona-virus voorzichtig versoepeld worden kan de markt in Capelle in kleine stapjes open. Eerst met kramen met levensmiddelen en bloemen.”

Maatregelen
Op de markt gelden de landelijke afspraak om 1,5 meter afstand te houden en enkele extra regels. De kramen staan minimaal 1,5 meter uit elkaar en er mogen geen zitjes of statafels bij de marktkramen staan. Ook is het verboden om etenswaren op de markt op te eten. Verkopers gebruiken handschoenen om hand-op-hand contact te voorkomen en het advies aan bezoekers is om vooral met pin te betalen.
 
Wethouder van Economische Zaken Harriët Westerdijk vindt het verstandig de markt in fasen te openen: “Samen moeten we de regels naleven zodat we op de markt veilig boodschappen kunnen doen. Dat iedereen weer zijn boodschappen kan doen op de markt maakt me blij. Voor de Capellenaren die weer op hun vertrouwde plek terecht kunnen voor kaas, brood, groente en vis, maar ook voor de marktkooplui die een hele zware tijd achter de rug hebben. Deze hardwerkende ondernemers kunnen nu weer zelfstandig hun brood verdienen.”

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 8 mei 2020
Geen andere berichten van 2020-05-08 gevonden.