Aangepast online programma Dodenherdenking in Zuidplas

  • maandag 4 mei 2020
  • Sjoerd de Graaff

Vanwege de coronamaatregelen vindt bij de oorlogsmonumenten in de dorpen van Zuidplas vanavond geen herdenkingsceremonie plaats. Inwoners kunnen op maandagavond 4 mei om 19:30 uur vanuit huis naar een aangepast programma voor Dodenherdenking in Zuidplas kijken.

Dit aangepaste programma wordt uitgezonden via www.zuidplas.nl/dodenherdenking en de social media kanalen van Gemeente Zuidplas.

Online kijkenTheaterregistratie ‘Ik ga op reis…’
De theatervoorstelling ‘ Ik ga op reis...” is vanaf vanavond tot en met 9 mei 2020 te zien. De voorstelling gaat over twee kinderen in de oorlog en de Holocaust en is vanaf 20:15 uur digitaal te bekijken via de gemeentelijke website www.zuidplas.nl/dodenherdenking of via het het gemeentelijk YouTube kanaal. Deze voorstelling zou in het kader van 75 jaar Vrijheid in Theater Swanla zijn opgevoerd, maar is vanwege het coronavirus afgelast.Speciale 75 Jaar Vrijheid editie in Hart van Holland
In de week van 5 mei ontvangt iedere lezer van Hart van Holland in het kader van 75 jaar Vrijheid een speciale bewaareditie in de brievenbus. De gemeente heeft samen met de historische organisaties een ‘Bevrijdingskrant’ samengesteld met verhalen over de bevrijding, persoonlijke notities van burgemeester en wethouders, herinneringen, de toespraak van burgemeester Han Weber tijdens Dodenherdenking, het voorgedragen gedicht door kinderburgemeester Vienne Zwarteveld en meer. In de komende weken worden meer verhalen en herinneringen uit de verschillende dorpen van 75 jaar geleden gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 4 mei 2020