Vijf speelplekken toch weer open

  • dinsdag 28 april 2020
  • Sjoerd de Graaff

Vanwege de landelijke versoepeling van de coronamaatregelen voor kinderen en jongeren tot achttien jaar, heropenen morgen vijf speel- en sportlocaties in de stad.

Burgemeester Oskam sloot de speelplekken vrij snel na de eerste aankondiging van de 'slimme lockdown'. 23 speelplekken werden gesloten, per woensdag zijn dit er nog maar 18. De reden hiervoor was dat het lastig is om te garanderen dat op deze speelplekken de anderhalve meter afstand in acht kan worden genomen. 

Heropende speelplekken
De speelplekken die open gaan zijn het basketbalveld tussen de Telemannstraat, Bas de Blokrede en Berliozstraat, drie voetbalkooien in Middelwatering (Merelhoven, Frans Halsstaat en Buizerdhof) en de voetbalkooi in Fascinatio. De speelplekken gaan open tussen 10.00 en 18.00 uur. Handhaving houdt dit nauwkeurig in de gaten.

“Mooi dat we, bij wijze van proef, enkele voetbalkooien en een basketbalveldje weer open kunnen doen. De regels blijven alleen wel hetzelfde: “Houd afstand van 1,5 meter tot elkaar en speel niet in grote groepen. Alleen kinderen tot en met 12 jaar mogen in groepjes met elkaar voetballen of spelen. Wanneer de handhavers overtredingen zien, dan waarschuwen ze of treden ze op door bekeuringen uit te delen.” - Burgemeester Oskam

Als de proef slaagt en iedereen zich aan de regels houdt overweegt de burgemeester om later nog enkele speelplekken te heropenen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 april 2020