Cultuurkeuken Welzijn Zuidplas valt goed in de smaak

  • dinsdag 28 april 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 25 april vond de 3e editie plaats van ‘De Cultuurkeuken aan huis’ en werden er 131 maaltijden bezorgd bij mensen met een kleine beurs.

In ‘normale’ tijden vindt De Cultuurkeuken één keer per maand plaats in jongerencentrum ‘t Blok, waar de zaal voor de gelegenheid wordt getransformeerd tot restaurant en maximaal 20 gasten kunnen genieten van een avond ontspannen en gezellig uit eten. Omdat ‘t Blok wegens de coronamaatregelen gesloten is, ontstond het idee om gratis maaltijden aan huis te bezorgen, om deze doelgroep een hart onder de riem te steken. Via sleutelfiguren van St. Zuidplas Helpt, De Boodschappenkast, het CJG en Welzijn Zuidplas worden deelnemers aangemeld.

Deze keer waren er maar liefst 4 koks aan de slag gegaan en konden de mensen kiezen tussen een heerlijke paëlla, nasi of chili. Daarbij werd ieder ook nog getrakteerd op een zelfgemaakt toetje, tiramisu. Leden van Rotaryclub Zuidplas bezorgden de maaltijden aan huis en gaven er als extra attentie nog een bos prachtige rozen bij. Uit vele reacties blijkt dat één en ander goed is de smaak is gevallen. Waarschijnlijk komt er eind mei een vervolg.

Afgelopen zaterdagmiddag 25 april was een vertegenwoordiger van Welzijn Zuidplas te gast in het programma Zwaardvis van Radio Capelle om te vertellen over de inspanningen en activiteiten van de vrijwilligers in deze coronatijd. Dit interview is als podcast terug te luisteren via deze site. 

Voor meer informatie: www.welzijnzuidplas.nl/corona

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 april 2020